Kábítószerek

Tisztelt szakértő! Lenne 3 rövid kérdésem, amire pár szavas válasz is elég. 1. Ha több féle kábítószert használ valaki rövid időn belül, okozhat nem várt hatást? Tehát az, hogy keverednek az anyagok képes valami extrém problémát okozni? Pl mit? 2. Por formájában felszívott kábítószer, ami enyhe eufóriát okoz, és arra alkoholt iszunk, olyan, mennyiségben, amitől csak kicsit részegedünk le, akkor lehet különös baj? Tehát a kábítószer és az alkohol együttes használata komoly problémát okozhat? Pl mit? 3. Ha valaki elsőre használ kábítószert, akár valamilyen erőset (kokain, heroin) okozhat nem vár hatást? Olvastam h ilyenkor némely esetben nem vidámságot és lazulást okoz az adott anyag, hanem rosszullétet, mert nincs hozzá szokva a szervezet., De pl orron keresztül felszívott kábszer milyen rosszullétet okozhat? Hányás, ájulás, görcsök? Köszönöm a válaszokat.

Dr. Árki Ildikó válasza kábítószer témában

Tisztelt Kérdező! Íme a pár szavas válasz: 1.Okozhat. Attól függ mit használ. 2.Lehet baj. Okozhat problémát. Attól függ milyen szert használt. 3.Okozhat nem várt hatást a kokain is és a heroin is, például szívritmuszavart, szívrohamot, légzési elégtelenséget, halált.

Megválaszolva: 2013. október 14.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Marihuána és gyermekvállalás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A majd egy évtizede fennálló, az utóbbi években már napi szintű füves cigi használatának hatásaival kapcsolatban szeretném ki kérni a...
Drog, alkohol, kitisztulás, reakciók
Tisztelt Levelemet olvasó! Remélem, hogy tud nekem segíteni! Egy számomra súlyos problémával fordulok önhöz, ami a következő: Van egy párom aki kb.egy évvel...
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka
Alacsonyabb neutrofil szám kóros?