Marihuána és gyermekvállalás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A majd egy évtizede fennálló, az utóbbi években már napi szintű füves cigi használatának hatásaival kapcsolatban szeretném ki kérni a véleményét: Élettársam a fennt említett állapotban van. Gyermeket szeretnék vállani, és nem tudom, hogy a gyermekre milyen hatást gyakorol ha az apa évek óta füvezik. Okozhat-e ez a tény a gyermek számára bárminemű biológiai, hormonális, esetleg pszichés változást, sérülést? Válaszát elöre is köszönöm

Dr. Diószegi Judit válasza kábítószer témában

Kedves Kérdező! A rendszeres marihuana használat az illetőben számos káros hatáshoz vezet: memória problémák, koncentrációs zavarok, apátia, agresszív/ellenséges magatartás, gége-nyelőcsőrák kialakulása növekszik, hörgők gyulladására, tüdőgyulladásra nagyobb az esély, immunrendszer károsodik. Mindezek mellett a növekedésben, fejlődésben, szaporodásban részt vevő mirigyek működését is károsan befolyásolja. A spermák számát is csökkenti és károsítja a mozgásukat, a szexuális vágyat is negatívan befolyásolhatja, azaz csökken a teherbeesés esélye. Nők esetében a petékre és peteérésre van káros hatással, megzavarja a menstruációs ciklust. Amennyiben a kismama terhessége alatt fogyasztó, akkor a babánál fejlődési rendellenességek jelenhetnek meg. A legújabb kutatások szerint károsodhatnak a kromoszómák, ezáltal az örökítőanyag is. A leszokás mindenképpen indokolt, akkor is, ha az apáról van szó. Mindezek mellett át kellene gondolni, hogy, mennyiben tud apa-, férj- és családfenntartó szerepet betölteni az, aki még a gyermekvállalás és terhesség alatt sem tud lemondani ezen káros szenvedélyéről. Előbb mindenképpen le kellene szoknia.

Megválaszolva: 2010. december 22.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Kábítószerek
Tisztelt szakértő! Lenne 3 rövid kérdésem, amire pár szavas válasz is elég. 1. Ha több féle kábítószert használ valaki rövid időn belül, okozhat nem várt...
Drog, alkohol, kitisztulás, reakciók
Tisztelt Levelemet olvasó! Remélem, hogy tud nekem segíteni! Egy számomra súlyos problémával fordulok önhöz, ami a következő: Van egy párom aki kb.egy évvel...
Mennyire károsak az antidepresszánsok?
Hallucináció vagy más magyarázat?
Xanax elhagyása
Állandóan zenét hallok a fejemben