Marihuána és gyermekvállalás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A majd egy évtizede fennálló, az utóbbi években már napi szintű füves cigi használatának hatásaival kapcsolatban szeretném ki kérni a véleményét: Élettársam a fennt említett állapotban van. Gyermeket szeretnék vállani, és nem tudom, hogy a gyermekre milyen hatást gyakorol ha az apa évek óta füvezik. Okozhat-e ez a tény a gyermek számára bárminemű biológiai, hormonális, esetleg pszichés változást, sérülést? Válaszát elöre is köszönöm

Dr. Diószegi Judit válasza kábítószer témában

Kedves Kérdező!

A rendszeres marihuana használat az illetőben számos káros hatáshoz vezet: memória problémák, koncentrációs zavarok, apátia, agresszív/ellenséges magatartás, gége-nyelőcsőrák kialakulása növekszik, hörgők gyulladására, tüdőgyulladásra nagyobb az esély, immunrendszer károsodik. Mindezek mellett a növekedésben, fejlődésben, szaporodásban részt vevő mirigyek működését is károsan befolyásolja. A spermák számát is csökkenti és károsítja a mozgásukat, a szexuális vágyat is negatívan befolyásolhatja, azaz csökken a teherbeesés esélye. Nők esetében a petékre és peteérésre van káros hatással, megzavarja a menstruációs ciklust. Amennyiben a kismama terhessége alatt fogyasztó, akkor a babánál fejlődési rendellenességek jelenhetnek meg. A legújabb kutatások szerint károsodhatnak a kromoszómák, ezáltal az örökítőanyag is.

A leszokás mindenképpen indokolt, akkor is, ha az apáról van szó. Mindezek mellett át kellene gondolni, hogy mennyiben tud apa-, férj- és családfenntartó szerepet betölteni az, aki még a gyermekvállalás és terhesség alatt sem tud lemondani ezen káros szenvedélyéről. Előbb mindenképpen le kellene szoknia.

Kérdés: 2010. december 17., 20:22 ;Megválaszolva: 2010. december 22., 14:24
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Drog, alkohol, kitisztulás, reakciók
Tisztelt Levelemet olvasó! Remélem hogy tud nekem segíteni! Egy számomra súlyos problémával fordulok önhöz, ami a következő: Van egy párom aki...
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás