• Az agykárosodás, tovább romlik az újraélesztés után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        4 napja 40 percig halott anyósomat újraélesztették.. valamennyire tudták folyamatosan a keringést tartani.. Agykárosodása 100 % hogy van ezt a CT eredményeken is látták. Nade.. a kérdésem az, hogy ugye megkárosodott az agya ez alatt a 40 perc alatt.. De újraélesztése utáni napon felébredt és felismert bennünket beszélt hozzánk válaszolt reagált, igaz, hogy hallucinált de zömében jól reagált mindenre.. a kezét is mozgatta és a fejét is.. Az állapota egyre rosszabbodott..nem tudja lenyelni még a vizet sem sőt a saját nyálát sem, infúziót kap. Egyre jobban nem válaszol semmire.. azt mondják vizes az agya és a tüdeje.. reagál egy kettő dologra, de mégsem olyan mint az első napon az első naphoz képest egy katasztrófa, ami most van. 39, 9 fokos a láza most lejjebb ment 39-re infúziót kap és antibiotikumot. A kérdésem az, hogy mondjuk 100-as szintről 60-asra esett az agya egészsége az alatt a 40 perc alatt ami alatt halott volt. És miért rosszabbodik az állapota nem kellene tartania ezt a 60-as szintet? Vissza fog javulni erre a 60-as szintre vagy tovább romolhat az agya? Az orvosok mind mind mást mondanak.. nem tudunk kiigazodni rajtuk.

        Dr. Árki Ildikó válasza a újraélesztés témában

        Tisztelt Kérdező! 40 perce halott egyén sikeres újraélesztése eléggé valószínűtlen, az agy sejtjei már 4 perc oxgénhiányos állapot után visszavonhatatlan károsodást szenvednek. Valószínűbb, hogy ennél jóval rövidebb ideig lehetett az anyósa a klinikai halál állapotában. Az újraélesztést megelőző oxigénhiányos károsodás, az alapbetegség, ami miatt a klinikai halál állapota létrejött, valamint a későbbi szövődmények határozzák meg a beteg további sorsát.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2013. június 01., 20:51; Megválaszolva: 2013. június 03., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: