Mit tehetnék

Tisztelt doktor úr! /nő Tanácsot szeretnék kérni, nem tudom hogy önnek kell e irnom. Olyan problémám van hogy a tesom napi rendszereségel 3-4 szem contramalt (100mg) vagy ha nincs neki a dédi (aki rákos és az orvos 50 mg os contramalt irt fel neki) Gyogyszerét veszi be majd alkoholt iszik rá. De ezt azóta csinálja mióta nem engedjük el esténként, mert a párom szerint Drogozik. (egyszer ugy jött haza hogy nagyon részeg volt, és a párom szerint kábitoszer hatása allat is állt) .Nem tudom hogy honnét szerzi a 100 mg os contramalt.Utána olvastam neten és azt irják hogy a conntramal morfiumot tartalmaz. párom szerint csináltasun nála drogtesztet és szembesitsük vel.Ön ezt jó ötletnek tartja? Én csak attól félek hogy mivel ez gyogyszer a teszt nem mutatna semmit, vagy ö nem menne bele. Létezik hogy téleg azért szedi hogy potolja a drog hiányát? És én mit tunák tenni hogy ha téleg azért szedi, hogy ne csinálja tovább? Válaszát, segitségét elöre is köszönöm. Egy aggódó testvér.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Nagy Rudolf válasza gyógyszerfogyasztás témában

Kedves kérdező!

A Contramal opioid hatóanyagú fájdalomcsillapító gyógyszer. Testi és lelki függőség alakulhat ki szedése során, különösen ha azt nem orvosi javaslatra szedik. Amennyiben testvére a gyógyszert nem orvosi rendeletre szedi, valószínűsíthető a függőség kialakulása, ebben az esetben szerintem nincs szükség drog tesztel történő szembesítésre, testvére viselkedése már a szerhez való hozzászokásra utal. Mint ahogy feltételezik lehet az is hogy valóban testvére egyéb drog pótlására használja a Contramalt. Legtöbb amit hozzátartozóként tehetnek, próbálják őt a változtatásra motiválni. Próbáljanak minél többet beszélgetni, lehetőleg akkor amikor testvére józan állapotban van. Próbálják ilyenkor a vele kapcsolatos érzelmeiket aggodalmaikat kifejezni. Ha a beszélgetést támadásnak éli meg akkor védekezni fog és a problémát általában az érintett tagadja. Szakember segítségét kérhetik a helyileg illetékes pszichiátriai vagy addiktológiai gondozóban illetve szenvedélybetegek közösségi ellátását végző intézményektől.

 Nagy Rudolf
Nagy Rudolf Addiktológiai konzultáns
Kérdés: 2013. április 06., 19:03; Megválaszolva: 2013. április 08., 23:43
Kérdések és válaszok: Egyéb
Ortopédiai probléma vagy...
Égési sérülés utáni duzzanat...
Vér eredmény
Vér labor vizsgálatomnál Eosinopil gran. 6,96 % Haemoglobin 118 % Haematokrit 34 % MCV 78 MCH 345 Vas 3,4 Ezek az eredmények jelentenek...
Mi okozhatja?
Tisztelt doktorúr/doktornő! Körülbelül 1.5 hónapja, foghúzást követően (3 fog felülről, egymás mellett, nem tudom, van-e köze egymáshoz a...
Labor eredmények
Üdv Nemrég voltam laborvizsgálaton, melyen a mellékelt eredményt kaptam. A vérképem már évek óta ilyen, háziorvosom nem mond rá semmi, csak...