Fehérje szedése

Jó napot! Már lassan 4 hónapja hogy elkezdtem heti 5 alkalommal itthon edzeni (kézi súlyzókkal, felülés, hasprés stb..) Néha ismerőseimmel kondiba is szoktam menni, de az Ismerőseim kicsit komolyabban edzenek mint én (és már előbb is kezdték) mellette proteint is szednek és meg is látszik rajtuk az eredménye.Elkezdtem gondolkozni rajta hogy érdemes e lenne erre pénzt költeni és energiát befektetni.Sok mindenkit meg kérdeztem erről a témáról meg az interneten is sokat kutattam utána. Változó véleményt kaptam. Volt aki azt mondta hogy ne csináljam volt aki meg azt mondta hogy megéri.. Meg persze felmerült az a téma is hogy eléggé káros is. Persze a szüleim se nagyon örülnek neki hogy ilyeneket akarok szedni.Ezért szeretnék megtudni többet erről, hogy ez a protein hogy hat a testre? és milyen szervemet károsítja? és hogy érdemes e ilyenekhez fordulni vagy hagyjam inkább. Meg még az utolsó kérdésem az lenne hogy ennek a szedését akármikor abba lehet hagyni? vagy fokozatosan kell abbahagyni? Köszönöm a türelmét:)

Legfrissebb cikkek a témában

Irinyi-Barta Tünde válasza protein témában

Kedves Kérdező! Természetes úton is szerezhet nagyobb izomtömeget, ha előnyben részesíti a sovány, fehérjében gazdag élelmiszereket, ételeket (pl. csirke- és pulykamell, tengeri halak, tojás, tejtermékek, barna rizs, zöldségek, gyümölcsök) , de így a kívánt eredmény később lesz látható. A fehérje porok szedése nem okoz problémát, kivéve, ha a veseműködésében gondok vannak (ezt célszerű vérvétellel megvizsgálni) . Arra figyeljen, hogy a fehérjeporok ne tartalmazzanak kreatint és taurint, mivel ezek már károsíthatják a szervezetét. Bő folyadékfogyasztás javasolt proteinek szedése esetén (napi 2, 5-3 liter) . Természetesen bármikor abba lehet hagyni a szedését.

Tisztelettel

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2013. február 06., 18:54; Megválaszolva: 2013. február 11., 09:15
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nyelőcsővel lehet a baj?
Pecsétviaszgomba fogasztása
Labor leletek értelmezése
Kreatin kináz
Érdellődéd