• Herpesz vírus és fáradtság

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Webbeteg tanácsadó Orvos! 1997-ben volt egy övsömöröm az arcom bal felén, illetve a fejtetőmön. Akkor ambulánsan kezeltek. Most 2-3 éve a vénuszdombomon hasonló kiütések jelennek meg, mint akkor. Először viszketés, majd fájdalom. Mindig télen jön elő és csak egyszer, számomra váratlanul. Sajnos, mire eljutok bőrgyógyászhoz, addigra már csak a hegek maradnak meg. Azt mondták, hogy nem övsömör, hanem herpesz vírus lehet. Azt mondták vizsgáltassam ki magam. A háziorvos általános vérképet készítetett, amire azt mondta, hogy megfelelő. Amellett van egy problémám. 1998-ban volt az első pánikrohamom, amit pár éve kezelnek. Most pszichológushoz, mellette 2 éve szedek gyógyszert. Évek óta borzasztó fáradtság van rajtam, ami egyre inkább "súlyosbodik". Lassan már a fáradtság uralkodik rajtam. Próbáltam kevesebbet aludni, próbáltam sokat aludni, sokféle dolgot próbáltam, de a napjaimat a fáradtság határozza meg. A pszichológus azt mondta, hogy mivel nyaraláskor is a fáradtság a meghatározó, ezért valószínű, hogy nem menekülök az alvásba, hanem ez valami belső dolog, amit ki kellene vizsgáltatni. A napjaim átlagosak, nem fárasztom le magam túlságosan, nem végzek erős fizikai munkát, szellemi munkát végzek, de számomra az sem megerőltető. Amellett mozgok, egy hiperaktív kutyusom van, és a házkörüli munkát is én végzem, tehát a napi mozgásom is megvan. Nem tudom mi lehet erre a megoldás! Köszönöm a választ!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a krónikus fáradtság témában

        Kedves Kérdező! Az övsömört herpesz vírus okozza. A herpesz vírusnak két fő típusa van, a Herpes simplex, ami a különböző helyeken okozhat hólyagos elváltozást és a Varicella zoster, ami gyermekeknél bárányhimlőt, felnőtteknél, idősebb korban övsömört okoz. A herpes simplex vírusfertőzés jellegzetessége, hogy gyakran kiújul, akár kisebb fertőzés, lázas megbetegedés során is. Az övsömör megjelenése sok esetben legyengült immunitásu embereknél jellemző. Talán azt kellene eldönteni, hogy Önnél melyik típusú herpesz fertőzés állt fenn. A krónikus fáradtság hátterében a vérszegénységet a leírtak alapján kizárták. Javaslom még a pajzsmirigy működésének vizsgálatát is. Ennek alulműködése okozhat krónikus fáradtságérzetet, aluszékonyságot.


        Kérdés: 2013. január 28., 21:54; Megválaszolva: 2013. január 31., 21:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: