Nyugvó helyzetben lüktet a szívem, mi okozhatja?

Tisztelt Orvos! Lassan két hete, hogy amiikor nyugodtan fekszek, érzem, hogy lüktet a szivem néha erősebben, néha kicsit gyengébben.. Olvastam, hogy kiválthatja ezt akár túlzott energia ital, kávé és alkohol fogyasztás is, én az utóbbira gyanakodtam az elejében, mert amikor elöször éreztem akkor volt 1-2 alkalom amikor többet ittam a kelleténél, de azóta nem ittam se kávét se alkoholos italt. Rendszeressen sportolok, és kezdek egy kicsit aggódni, hogy mi is a bajom. Évente egyszer EKG vizsgálatra szoktam menni ellenőrzés miadt, és eddig mindig rendben volt (Utoljára lassan egy éve voltam) .Várjak még hátha elmülik, vagy mennyek el orvoshoz? Válaszát elóre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza szívverés érzése témában

Kedves Kérdező!

Menjen el EKG vizsgálatra. Méresse meg a vérnyomását pulzusát. Ha az energiaitalok és a kávé elhagyását követően nyugalomban is szapora a szívműködése, a percenkénti szívverések száma meghaladja a 100-at, akkor további vizsgálatok szóba jönnek.

Kérdés: 2013. január 13., 17:14 ;Megválaszolva: 2013. január 15., 17:25
Kérdések és válaszok: Egyéb
Stroke utáni állapot
Fejfájás okai mi lehet?
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt