Viszér betegség?

Tisztelt Webdoktor! Sajnos az utóbbi 1 évben a két alsó lábszáram első részén a sípcsont körül nagyon kidudorodnak az erek, nem kékek hanem rózsaszínűek és nagyon csúnya látványt nyújtanak. Nem fájnak csak nagyon ronda. A mellékelt képen láthatja bár élőben sokkal jobban látszik. Fekve vagy kis terhelés esetén hűvősebb időjárásban nem látszik annyira de a melegben nagyon előjjönnek.Rendszeresen sportolok és az étkezésemen is nagy mértékben változttam az elmúlt fél évben, mivel kiderült h PCOS-ben szenvedek. Az életmódbeli változás segythet az erek elhalványulásában? Kérdéseim a következők lennének: Ezek viszerek a lábaimon? Vagy megeröltetéstől jöttek elő? alapjáraton is nagyon vékony a bőröm több helyen is látszank az erek a testemen többek között az arcomon is..a lábaimon is ettől lehet? Érsebészhez érdemes lenne elmennem? El lehetne ezeket a csúnya ereket tüntetni valahogy? Injekcióval esetleg? Mert nagyon zavar és szoknyát sem merek felvenni emiatt, pedig még nem vagyok túl idős.. Milyen tanácsokat tudna adni hogy javuljon a helyzet? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza értágulat témában

Tisztelt Kérdező!

Igen a lábszárán visszerek láthatóak, amelyek viszont nem kórosak hiszen nincsenek egyenetlenül kitágulva. Valószínűleg ilyen típusú visszereket örökölt a szüleitől. Amennyiben panaszt nem okoznak, csak esztétikai probléma eltávolításuk nem javasolt, hiszen egészségesek. A későbbiekben, ha kitágulnak akkor javaslom érsebész szakorvos felkeresését.

Kérdés: 2012. augusztus 23., 10:01; Megválaszolva: 2012. augusztus 24., 15:03
Kérdések és válaszok: Egyéb
Hova forduljak?
Kedves Webbeteg! Nagy szükségem lenne a segítségükre, tanácstalanságom miatt. Bár furcsa lesz, amit leírok, mégis köszönöm, ha komolyan veszik. A...
Labor lelet
Afta, fogfájás, elszíneződés
Kedves Doktor ur / Doktorno! En egy komplex kerdessel fordulnek Onhoz. Jelenleg kint vagyok Spanyolorszban egy szigeten, ahol nem igen tudok elmenni...
Hírtelen elesés
Vérkép elemzés