• Tonhal egészséges-e

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Weborvos!

        Orvosi tanácsot szeretnék kérni abban, hogy mi az igazság a tonhal fogyasztással kapcsolatban. Net-en olvasgatva arra jutottam, hogy igaz, hogy nagyon egészséges a halfogyasztás, szükség is van rá, viszont manapság már olyan szinten tartalmaznak nehézfémeket a halak, hogy fogyasztásuk gyerekeknek szinte nem is ajánlott, higany, ólom, stb. tartalmuk miatt, illetve nagyon kis mennyiségben hetente.

        Mi nagyon szeretjük a hekkfilét, illetve a cápaharcsa filét. Kislányom, aki 13 éves nagyon szereti, ha pároltan készitem, szinte egy fél kilónyit elfogyaszt egy étkezés alkalmával. Nálunk minden héten van egy nap halfiléből készült étel./ Szintén heti egy alkalommal van vásárolt csiperke gombából étel, amit szintén nagyon szeret a gyermekem és jóllakásig eszik belőle./  Eddig azt hittem ezzel jót teszek a családnak, de az olvasottak után már inkább félek, hogy főleg a kislányomnak bajt okoztam a heti egyszeri halfogyasztással.

        Azt szeretném tehát kérdezni, hogy tényleg inkább káros a hekkfiléből készült étel, mint egészséges?

        Előre is köszönöm válaszukat!

        Tisztelettel: Sz.Kati

        WEBBeteg szakértő válasza a halfogyasztás témában

        Kedves Kati!

        A környezetszennyezés oly mértékű, hogy számos értékes hal húsa szennyeződött higannyal. A jó hír az, hogy nincs minden hal szennyezve. Az amerikai ajánlások szerint a következő halak biztonsággal fogyaszthatóak: a light konzerv tonhal, a lazac és bár nem hal, de a garnélarák is ide tartozik. A kerülendő halfélék közé tartozik a fehér tonhal, a kardhal, a makréla, a cápa és a sügér.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010-02-01 08:49:26; Megválaszolva: 2010. február 01., 08:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció