Só-izzadás

Tisztelt Doktor! Közel 2 hónapja járok konditerembe, heti 3-4 alkalommal 1 órás időtartamra. Az edzések során mindig nagyon megizzadok, ezzel nincs is problémám, viszont az utóbbi napokban azt tapasztaltam, hogy a pólómon átütő izzadságfolt fehérré vált. Ugyanez történt a fehérneműmmel is. Kicsit olyan, mintha koszos lenne, de a nővérem megnyugtatott, hogy ez csak só és azt mondta, sót izzadtam ki. Édesanyám szerint ez nem egészséges dolog. Valóban nem az? Mivel tudnám elkerülni? Már több, mint két hónapja látogatom a konditermet, de még mindig nem mutatkozott jelentős eredmény a fogyásban. Összefügghet a kettő egymással? Számítok minél hamarabbi válaszára! Köszönettel: Nagy Zsuzsanna

WEBBeteg szakértő válasza izzadás témában

Kedves kérdező!

 

Az izzadtság tartalmaz sót, ez elszinezheti a pólót.

A kondizás mellett megfelelő étrend tartása is fontos ahhoz, hogy fogyjon. Tudni kell viszont, hogy az izom jóval nehezebb a zsírnál, így átalakulhat úgy az izom-zsír arány a testén, hogy kilókban nem mér fogyást, mégis karcsúbb, egészségesebb lesz.Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. június 19., 17:23; Megválaszolva: 2009. június 19., 17:23
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Forróság érzet éjszaka
Tisztelt Doktor Nő! A kórós éjszaki izzadásnak mik a tünetei? Néhány hete naponta éjszakánként 1-2 előfordul, hogy nagyon melegem van, néha...
Miért nem izzadok rendesen a...
Férjemmel, barátainkkal együtt szoktunk szaunázni. Róluk már patakokban folyik a víz, amikor nekem az első cseppecske megjelenik. Amikor 20-30 perc...
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?