Kellemetlen mellkasi/gyomor tájéki bedobogás

Szép napot/estét tisztelt doktor úr/nő! A kérdésem a következő lenne. 1-2 éve kellemetlen dupla dobogás érzet jelentkezett a mellkasomban, ami idővel kivizsgálás alapján meg lett állapítva hogy az egyik szívbillentyű okozza, de semmi komoly. Ezek után ez el is múlt minden további nélkül. Viszont a napokban megint, egy hasonló érzésre lettem figyelmes, viszont ez már gyomor tájékon volt érezhető. Lehet ennek köze hozzá esetleg, vagy ez gyomor panasz lehet? Általában ez inkább a téli időszakban jelentkezik, nyáron nem igazán fordult elő, ehhez társul a mellkasomon a bőröm kellemetlen érzése, mintha valami mindig hozzáérne, de ez ruha viselésével megszűnik, kellemetlen légvétel, mintha nem tudnék teljesen levegőt venni, ez is csak addig tart amíg el nem terelem róla a figyelmem, nyugtalanság, szorongás és attól való félelem hogy komoly betegségem van annak ellenére hogy tudatában vagyok hogy nincs. Lehet ezek között esetleg összefüggés, esetleg szervi vagy csak mentális ok és valahogy lehet ezeket kezelni, megszűntetni? Mert egyre jobban kihatással vannak a mindennapjaimra, és zavaró hogy pár hónapra elmúlik, majd problémánként ismét visszatér. Nagyon köszönöm a válaszát, és kellemes ünnepeket kívánok!

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza szívritmuszavar témában

Tisztelt Kérdező!

Érdemes lenne legelőször ismételt kardiológiai kontrollra, kivizsgálásra mennie, mert igen, előfordulhat, hogy a jelenlegi panaszának köze van a korábbiakhoz, főleg, hogy az egyik szívbillentyűnél találtak eltérést is. Sajnos előfordulhat, hogy ennek van valamilyen ciklikussága, de hogy ez mivel függ össze, azt nehéz csak a kérdése alapján, korábbi anamnézisének az ismerete nélkül kitalálni. Emellett érdemes lenne a pajzsmirigyfunkciót is ellenőrizni, első körben laborvizsgálattal (TSH, T3, T4)

Abban az esetben érdemes pszichés vonalon is elindulni, ha az aktuális szomatikus kivizsgálások mindegyike negatív eredménnyel zárult. Persze párhuzamosan is lehet pszichológiai segítséget is kérni, ami segít tehermentesíteni önt, de az elsődleges az orvosi kivizsgálás legyen. Addig is érdemes lenne 1x500 mg magnéziumot szedni naponta, illetve cink és szelén tartalmú étrendkiegészítőt, természetesen csak ha nem áll fennt ezekre gyógyszerérzékenysége.

Kellemes ünnepeket, és mielőbbi jobbulást kívánok, üdvözlettel: Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. december 21., 20:57; Megválaszolva: 2021. december 23., 19:32
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák
Vérkép elemzése
Tisztelt Cimzett! A csatolt vérképen lévő eltérésekben kérnék segitseget/elemzest! Elorejarolag, annyit tudni kell, hogy a ferjemnek variococle...