Magasabb pulzus

Tisztelt Dr. Nő, Évek óta tartó problémám van ami hol jobb, hol rosszabb. A pulzusom nyugalmi állapotban rendben szokott lenni,pl fekvésnél, ülésnél (60-80), alváskor 50-60, viszont felállva, vagy mozgást végezve, akár gyalogláskor, vannak napok, amikor 100-110 környékére ugrik. Leüléskor visszamegy. Ezek az értékek van, hogy másik napon eltérőek, pl volt egy hét mostanában, amikor nem éreztem szapora szívverést, és séta közben is csak 90 körül mozgott. Amit még észrevettem, hogy evés után szintén érzek szaporább szívverést, 100 környékén. Futni szoktam, nem rendszeresen, de igyekszem legalább heti 1-2 alkalommal. Ilyenkor nincsenek kiugró értékeim, intenzívebb futáskor is 160-nál nem megy feljebb a pulzusom, kocogáskor 130-140 között van. Voltam karidológián 2 alkalommal is, ahol mindent rendben találtak, ami eltérés: 1. alkalommal enyhe MI, TI, (jelzett tricusp.regurg.) 2. alkalommal I.fokú tricusp.regurgitatio. Jó systoles/diastoles, jó kamrafunkciók, pulm.nyomás nem emlekedett. Leletemre az orvos nem mondott semmit. Ön szerint van okom aggodalomra a két lelet eltérése között? Mennyire kiugró ez a pulzus érték, sokszor szívdobogás érzés? Okozhatja a stressz is? Elég izgulós vagyok alapvetően. Vérnyomásom ha nagyon izgulok sem szokott 140 fölé menni, most egy orvosi vizsgálaton 116/75 volt, 124-es pulzus mellett (izgultam) Időjárás változáskor is magasabb pulzust szoktam érzékelni. 75kg vagyok, nem dohányzom, nem kávézom, fizikai munkát erővel bírom, viszont ez a pulzus dolog nagyon zavar. Mit tehetnék? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a szapora szívverés témában

Kedves Kérdező! A szív ultrahang lelettel kapcsolatban én nem látok aggodalomra okot. Kis különbségek két mérés között lehetnek betegség nélkül, sok tényező befolyásolja az eredményt. A panasz tisztázására 24 órás EKG monitorozást javasolnék- (Holter) , így valódi képet kapnánk arról, hogy milyen körülmények között mennyi a szívfrekvencia (alvás, nyugalom, stressz, mozgás stb.), és így eldöntető, szükséges-e ezt kezelni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2019. augusztus 23., 09:46; Megválaszolva: 2019. augusztus 28., 23:29
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Kardiológia lelet elemzés
Tisztelt Doktornő! A következő problémával kapcsolatosan kérek tanácsot. 4 éve voltam extrasystole miatt egy kardiológiai kivizsgáláson. Akkor...
Cékla fogyastása?
Tisztelt Hölgyem/Uram Kérdésem a céklafogyasztással lenne,50gm vagy 100gm nyersen ledarálva,lehet-e naponta fogyasztani? Van-e káros hatása ha...
EKG lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Kérném segítségét az alábbi vizsgálat és EKG-lelet értelmezésében. Mire utal, ha utal valamire, milyen betegség gyanúját...
Meddig normális a verejték?
Kedves Doktornő! Öcsém többször felkereste háziorvosát, azzal hogy gyakran patakokban folyik róla a víz kb. 20 percig, aztán helyre áll a rend. A...
Gyógygombák
Tisztelt Hölgyem! Kb. fél éve szedem az AHCC-t megelőzésként, mely Alfa-glükánt, C-vitamint, B6 vitamint és folsavat tartalmaz. ( 120, 100, 2,8 és...