• Szívritmuszavar

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor nő! Évek óta rendszeresen érzek kihagyásokat, mellé ütéseket már többször voltam kivizsgáláson vele mert rendkívül zavaróak és ijesztőek számomra a tünetek. Nyugalmi állapotban és edzés közbeni terhelésnél is rendszeresen érzem. Van ,hogy egy-egy ilyen mellé ütést érzek de van ,hogy egy percen belül többet is. Általában a testhelyzetem változtatásával normalizálódik viszont sokszor pont ,hogy testhelyzettől függően jön elő (pl.: ha a bal oldalamon fekszem szinte mindig érzem). Legutóbbi leletem: EF:68%, Bal kamra 50x34mm, Bal pitvar: 31x39mm, Jobb pitvar:41x43mm, Jobb kamra:36mm, Aorta gyök:20mm, Aorta separatio: 20mm, Aorta ascendens:31mm Aorta billentyű: vékony, Septum:12mm, E/A:1,0/0,8, Tricuspidalis billentyű: vékony, Mitrális billentyűk: vékony, Számított jobb kamrai nyomás:38, Aorta V max: 1,8m/s, Pulmonális V max:1,6m/s, MI:jelzett,TI:jelzett, AI:nincs, PI:jelzett Vélemény:norm. tág szívüregek, jó systoles bal kamra funkció,falmozgászavar nincs, Vékony billentyűk Doppler:MI:jelzett, PI:jelzett Thr., pf nincs Szakvélemény: Alacsony kardiovaszkuláris rizikóstátusz. Keringése kompenzált,normotenzív. Nyugalmi EKG,echo eredménye nem kórjelző A holter EKG eredménye pedig: VES 52 Couplet 7 SVES 6. Az lenne a kérdésem ,hogy ha ezt egy percen belül többször is érzem az mennyire veszélyes? Illetve ,hogy mit lehetne tenni az ellen ,hogy ezeket kevesebbszer érezzem. Tudom ,hogy ennek idegi alapúnak kéne lennie de nem érzem magam se stresszesnek sem pedig idegesnek. Rendszeresen edzem, aktív életet élek az alvás viszont nehézkes. A magnézium szedése semmit nem változtatott. Voltam terheléses vizsgálaton is ott pont nem éreztem és nem is mutatott ki semmit a teszt. Eddig az alvással tudtam valamennyire összefüggésbe hozni de nem vagyok benne biztos. Elég reménytelennek érzem a helyzetet. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a extraszisztolé témában

        Kedves Kérdező! Az extraütések száma szakmai szempontból nem számít soknak. Természetesen, Ön lehet, hogy soknak érzi, mert panaszt okoz. A kialvatlanság és esetleg az ennek következtében több koffeinbevitel valóban ronthatja a helyzetet. Napi 2 L energia-, alkohol- és koffeinmentes folyadék bevitele javasolt. Az mindenképpen jó hír, hogy szív ultrahang és terheléses EKG nem mutatott eltérést. Legfontosabb, hogy a fent leírtak alapján nincs aggodalomra ok. Ha romlik a helyzet akkor menjen vissza kontroll kardiológiai vizsgálatra. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 05., 21:13; Megválaszolva: 2019. május 06., 00:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: