vérnyomásom

Jó napot. Magasvérnyomásomra háziorvosim nebiletet irt fel. Napi 1 szemet. Én reggel felet és este felet veszem be mert a napközbeni vérnyomásom 120-130/70-90 között van, de leginkább 120/80. igy azt gondolom nem kell az egész egyben reggel. Rosszul gondolom? Az esti fél is kell? Az ABPM vizsgálaton a gyógyszer mellett volt 140/90 a vérnyomásom. holter eredményem 24 órás: mindvégig 44-116/min, átlag 73 / min frekvenciáju légzési arritmia. Ez jó eredmény? Ha itthon mérem a vérnyomásom néha kiirja a gép hogy szabálytalan szívverés, viszont a holter eredményen ritmuszavar nem volt. Szóval nem lehet baj? Nem szeretnek sokáig nebiletet szedni diétázom csökkentettem a dohányzást és sportolni kezdtem. lehetséges hogy elhagyható? köszönöm

Dr. Molnár Dóra válasza vérnyomásra szedett gyógyszer elhagyása témában

Kedves Kérdező, az egészséges életmód mellett a kissé magasabb vérnyomás normalizálódhat, remény van a gyógyszer elhagyására. Gratulálok az eddigi kedvező életmódbeli változtatásokhoz, de a dohányzást teljesen el kellene hagyni!

Egyelőre szedje az előírt napi adag gyógyszert, de ha jobb a közérzete veheti 2 részletben. A Holter eredmény megfelelő, ne aggódjon. Egy-két hónap múlva, ha a változtatások hatása "beérik" valószínűleg már lehet csökkenteni a gyógyszert, de a kezelőorvossal mindenképpen beszélje meg! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. március 09., 14:14 ;Megválaszolva: 2016. március 09., 18:30
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Feketeköménymag fogyasztása
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák