Extrasystole

Tisztelt Dr Nő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy sportolás után közvetlenül készített EKG vizsgálaton kimutatták, hogy kamrai extraszisztólém van. Az EKG-t azért csináltattam mert futás után a következő tüneteket éreztem:Szívdobogás a torokban és ezután köhögési inger.Ezeket akkor érzem amikor megállok a futással és a pulzusom csökkenni kezd...legalábbis szerintem akkor... A vizsgálat során az extra ütések nem sorban egymás után érkeztek hanem időközönként. A sportteljesítményem nem változott, futómennyiségem a megszokott.Stresszes időszakot élek ugyan de a sportolásban való előrelépésem alapja egy márciusban elvégzendő terheléses EKG. Aggódom, hogy emiatt nem tudok majd feljebb kerülni.Esetleg gyógyítható lenne a ritmuszavar vagy benne van a pakliban, hogy teljesen fel kell hagynom a versenysporttal?

Dr. Molnár Dóra válasza sportoláskor extraszisztolé témában

Kedves Kérdező, szívultrahang és Holter (24 órás EKG monitorozás) vizsgálat is javasolt, tekintettel a jelentős terhelésre, amely a versenysporttal jár. A sportolás kapcsán az ionok pótlásra (izzadással távozó ásványi anyagok) ügyeljen, sportitalok, recept nélkül kapható magnézium készítmény alkalmazása is segíthetnek a panasz megelőzésében. A leletek birtokában egyébként sportorvossal is konzultáljon! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. február 03., 18:39 ;Megválaszolva: 2016. február 04., 22:29
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Feketeköménymag fogyasztása
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák