Tanulási nehézség, memória vesztés

Tisztelt Doktornő! Ezek a problémák jelentkeztek nálam e legutóbbi 1-2 évben: - nehezen tanulok és jegyzek meg új dolgokat, nem tudok odafigyelni arra amit tanulok - nem emlékszek vissza fontos dolgokra (nem emlékszek kinél államvizsgáztam, nem tudok emlékezni az álmaimra, összetörtem a lap-topom mert nem emlékeztem, hogy 5 perce áramforráshoz csatoltam és levertem) - nehezen fogalmazom meg mondataimat szociális helyzetekben, bizonyos szavak nem jutnak eszembe -eléggé visszahúzódó lettem kerülöm a társaságot, szorongok ha új társaságba kell mennem

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza tanulási zavar témában

Kedves Kérdező!

Korából ítélve Ön főiskolás, vagy egyetemista diák lehet.Erre vall az is, hogy tanul.Feltételezem, hogy a tanulás választott tárgya eleinte érdekelte, csak menet közben jött rá, hogy a tárgy nem igazán köti le magát.Előfordulhat, hogy eleve kényszer szülte ügy volt a továbbtanulás, nem saját maga, hanem az általános elvárás, vagy konkrét személy kedvéért fogott neki. Ha így áll a helyzet, akkor a figyelemzavar és memória problémák valahol mélyen gyökereznek.Ráadásul a kommunikáció területén nem rendelkezik kellő gyakorlattal, félénk és bátortalan, pedig az egyetemi élet, majd a rá következő valós világ ellenkezőleg, a hangos, gyorsan reagáló, jó verbális képességekkel megáldott embereket preferálja.Ez további önértékelés zavarhoz vezethet, pedig már most is eléggé negatívan látja saját magát. Arra kérem, ne csüggedjen.Eredményeit ne másokhoz mérje, hanem saját magának próbáljon megfelelni. A teljesítményt a túlzott igénybevétel is ronthatja.Ne üljön egész nap monitor előtt, legyen többet szabad levegőn.Keresse azok társaságát, akiket már ismer, és akik közel állnak magához. Mindezek alapján nem gondolom, hogy Ön beteg lenne. Önmagáról tett észrevételeit próbálja meg pozitívabban megítélni, és amin tud, változtatni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. február 24., 08:32; Megválaszolva: 2015. február 25., 06:34
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák
Vérkép elemzése
Tisztelt Cimzett! A csatolt vérképen lévő eltérésekben kérnék segitseget/elemzest! Elorejarolag, annyit tudni kell, hogy a ferjemnek variococle...