• Frontin - orbáncfű

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktornő/Úr! Egy éve szedek napi 0, 5-1 mg Frontint szorongásos panaszokra, ami mostanra depresszióval társult, az lenne a kérdésem, hogy a Frontin mellett szedhetek-e orbáncfű tartalmú készítményeket (teát, tablettát) estleg citromfüvet, vagy van-e valami egyéb javaslata, mert az antidepresszánsok szedését egyenlőre szeretném elkerülni. Köszönöm válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a depresszió témában

        Kedves Kérdező! Szorongásoldókkal, altatókkal nem javasolt egy időben szedni az orbáncfüvet, mivel növeli az agyban található hírvivő molekulák mennyiségét, és ezért megzavarja a gyógyszerhatást. Helyette meg lehet próbálni a citromfüvet, ha ingerlékenységgel, alvászavarral párosul a depresszió, akkor a levendula és a valeriána javasolható. Mindemellett ajánlani tudom a kiegyensúlyozott táplálkozást, a rendszeres mozgást, és tartózkodjon amennyit csak lehet a napon és a friss levegőn.


        Kérdés: 2011. szeptember 16., 07:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 20., 00:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: