Kemoterápia hatása a depresszióra

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kérdésemmel fordulnék Önhöz. Testvérem 51 éves nő, és mellrákot diagnosztizáltak nála. A tumor 1cm-es volt, és 60%-ban rosszindulatú. Jelenleg a 2. kemoterápiás kezelésen van túl. Ezen kívül van még 17 éve tartó depressziója amelyre gyógyszereket szed.Ezen kezelések után depressziója nagyon felerősödött a gyógyszerek szedése ellenére.Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e a kemoterápia mellékhatásaként, és létezik-e olyan gyógyszer ami ezt a mellékhatást megszünteti, vagy csökkenti. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza depresszió témában

Kedves Kérdező!

Rosszindulatú daganat tényének és az azzal járó kezelések okozta kellemetlen mellékhatások feldolgozása nagyon nehéz. Depresszió, szorongás kialakulása (rosszzabbodása) ilyenkor gyakori. Lehetséges, hogy másféle gyógyszeres kezelésre van szükség, de ebben az esetben nagyon fontos szerep jut a pszichoterápiának, mely egyéni-és csoportos kezelést is magában foglal. Onkológiai centrumokban dolgoznak pszichoterapeuták, akik ezzel foglalkoznak. Érdeklődniük kellenne a kezelő onkológusnál, ő tud erről pontos felvilágosítást nyújtani.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 06., 22:02; Megválaszolva: 2011. január 09., 08:52
Kérdések és válaszok: Depresszió
Meddig tart a mirtazapin elvonási...
Hogyan kezeljük?
A kiüresedésem gyógyítható?
Érzelmi kilengések
Depresszió