Antidepresszáns abba hagyása

Cymbaltát szedem 3 éve. A migrénem azóta erősödőtt, izom görcseim is sűrűsödtek.Fokozatosan próbálom abba hagyni a gyógyszert. Mennyi idő alatt tisztul ki a szervezetem? Lehetnek e elvonási tüneteim?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza a antidepresszáns témában

Kedves Levélíró! A Cymbalta mellékhatásaként jelentkezhet remegés, viszont izomgörcs, migrén kialakulását nem szokta okozni. Ezek hátterét szükséges lenne kivizsgálni. A kezelés abbahagyása folyamán ajánlatos a dózist legalább 2 hét alatt fokozatosan csökkenteni. Ezalatt az időszak alatt a dózist felezni vagy másodnaponta adagolni ajánlott. De nyilván az alkalmazott dózis és terápia hossza is befolyásolja ezt az ütemet és az egyéni érzékenység is. Konzultáljon kezelőorvosával.

Kérdés: 2010. július 28., 19:40; Megválaszolva: 2010. július 31., 13:09
Kérdések és válaszok: Depresszió
Depresszió
Gyógyszer!
Kedves Dr.Nő!-sajnos vissza tértek a gyógyszerem szedése előtti tünetek.Pedig elég erősnek éreztem magam abban hogy le tegyem 10 év szedés után!Az...
Gyógyszer váltás
Kedves Doktornő! Antideprenszáns elhagyását segítő gyógyszerek felől kérnék javavallatot. Próbáltam rivotrilt igaz csak 0,25, de nem volt jó...
Gyógyszer váltás
Kedves Doktornő! Antideprenszáns elhagyását segítő gyógyszerek felől kérnék javavallatot. Próbáltam rivotrilt igaz csak 0,25, de nem volt jó...
Gyógyszer!
Köszönöm válaszát Dr.Nő!-6.hetet kezdtem meg a Citapram 20 mg. nélkül.Még mindíg jelentkeznek néha remegések vagy inkább hidegrázások.De volt...