• Depresszió? Nyugtalanság?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Szakértő!

        A problémám az lenne, hogy pár hete szorongásos tüneteim vannak, nyugtalanságot, belső feszültséget érzek. Mostanában öngyilkossági gondolataim is vannak, csak akkor nyugszom meg valamennyire, ha elképzelem hogy meghalok. Nincsenek önértékelési zavaraim, vannak hosszútávú terveim is, de olykor hirtelen eszembe jut, bárcsak meghalnék. Félek bármit is csinálni, rettegek a következményektől. Ezek a depresszió tünetei, vagy csak hangulatingadozás, szorongás? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

        Kedves Levélíró!

        Depresszió tünetei között szerepelnek az öngyilkossági gondolatok, levert vagy éppen ingerlékeny hangulat, örömtelenség, alvás-és étvágyproblémák, önértékelési gondok, inadekvát bűntudat érzése, meglassult gondolkodás, koncentrálási zavarok, állandó fáradtság. Nem tudom az előbbiek közül jelentkeztek-e önnél panaszok. A nyugtalanság, belső feszültség, félelmek utalhatnak szorongásos kórképekre. De előfordulhat az is, hogy ezek a visszatérő gondolatok esetleg kényszergondolatok, de pontos és részletes vizsgálat nélkül nem tudok biztosat mondani.

        Keressen fel pszichiátriai szakrendelést, hogy fel tudják állítani a megfelelő diagnózist és ennek megfelelő terápiát tudjanak indítani.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-28 12:16:32; Megválaszolva: 2010. február 28., 12:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Fiatal korból hozott ez a betegség, de csak kb 10 éve diagnosztizálták. A jogosítványomat bevonták, 3 évet vártam rá míg visszakaptam. Nagyjából 6 évig semmi probléma nem volt, amíg az egyik szakorvosom le akart szoktatni a...