• A Valdoxan a feszültséget is megoldja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor!

        December óta Valdoxant szedek, nem sok hatással. Főbb panaszom a depresszió mellett a feszültség, ami remegéssel is jár. A Valdoxan a feszültséget is megoldja?

        Jelenleg nagyon fáj az egész gerincem. El kell, mondjam, hogy gerincferdülésem van a gerincem háti, deréki szakaszán. Máskor is fájt már a hátam, vizzsintre feküdtem és elmúlott, terhelésre előjött, pihenésre elmúllott. A hátam kb 1 hete fáj jobban. Olvastam a Valdoxan mellékhatásait, mivel viszkető kiütéseim is voltak, azok elmulak. Hátfájást is irtak mellékhatásként, kérdésem: Lehet, hogy a gyógyszer miatt erősödtek fel a háti fájdalmaim.

        Másik kérdésem, hogy neurológiai problémámat a gyógyszer nem befolyásolhatja negativan? Vélemény: Atrophia cerebri. Apró vascularis laesiok az arteria cerebri media ellátási területében mindkét oldalon.

        Szives válaszát köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a antidepresszáns témában

        Kedves Kérdező!

        A Valdoxan depresszió kezelésére alkalmas. A feszültség maga a depresszió tünete is lehet, de más, például szorongásos kórképek tünetei között is szerepelhet. A remegés inkább ez utóbbi kórképeknél fordul elő. A hátfájás a gyógyszer gyakori mellékhatásai között szerepel, lehet ezért erősödtek tünetei, de ezt biztosan nem tudom állítani, hiszen organikus eltérése is van. Ezt a problémát jeleznie kellene kezelőorvosának.

        Az atrophia cerebri az agyállomány (korral együtt jár) kisebbedését jelenti, a vascularis laesiok pedig az említett agyi artéria területén jelentkező érelváltozások. A Valdoxan idős, demens és egyben depressziós betegek kezelésére nem ajánlott, mert biztonságosságát és hatásosságát ezeknél a betegeknél nem igazolták. Tehát amennyiben Önnél demenciát nem állapítottak meg, akkor nem ellenjavalt a kezelés. Azonban a neurológiai diagnózisairól ettől függetlenül tájékoztassa pszichiáterét.


        Dr. Diószegi Judit, pszichiáter
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-02 10:25:29; Megválaszolva: 2010. február 02., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Fiatal korból hozott ez a betegség, de csak kb 10 éve diagnosztizálták. A jogosítványomat bevonták, 3 évet vártam rá míg visszakaptam. Nagyjából 6 évig semmi probléma nem volt, amíg az egyik szakorvosom le akart szoktatni a...