Szedhető-e a Palixid 10 mg. agyi infarktus után

Tisztelt Doktornő! Édesanyámnál 2015.12.03-án demenciát állapítottak meg. Ekkortól szedte a Palixid 10mg -et. 2016.június hóra rendelte vissza a gyógyszert felíró doktornő kontrollvizsgálatra. 2016.május 03-án minden ereje elhagyta, felülni is csak segít- séggel tudott. Nagyon keveset ugyan de evett, és ivott. A sürgősségi betegellátáson egy napig tartózkodott, kapott egy infúziót, hazaengedték. Másnap valamivel jobban érezte magát, járókerettel meg tudott tenni pár lépést. Azelőtt egyedül járkált a lakásban, csak hosszabb távra hasz- nálta a támbotot. 2016.05.06-án azonban ismét elgyengült, felülni is csak segít- séggel tudott. Egy kevéskét evett és ivott. 2016.05.08-án már semmi "nem maradt" meg a gyomrában, igaz nem is kívánt semmit. Folyamatosan beszélt, összefüggéstelenül. Dühkitörései voltak, veszekedett. A nap folyamán volt hogy nem ismert fel bennünket. lányait, férjét, nagyon zavart volt. 2016.05.09-én ismét kórházba került. Kiszáradás és agyi infark- tus - ezt mondták - végett a belgyógyászati osztályon ápolják, infúziós kezelést kap. Most már jóformán meg sem szólal, ha kérdezem sem. Amit válaszol, az is összefüggéstelen. Nem ismer meg bennün- ket csak néz ránk, szelíden. Az eddig szedett gyógyszereket szedi tovább, így a Palixid 10mg. -et is. Az a kételyem támadt, hogy szedhető-e agyi infarktus után a Pa- lixid 10 mg? A másik kérdésem, hogy javulhat-e még az állapota az infúziós kezelések után, fog.e tudni járni legalább járókerettel, lesz- nek-e még tiszta gondolatai? Nagyon el vagyunk keseredve, apu is és mi is. Tisztelettel kérem szíves véleményét, köszönettel...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a Palixid témában

Tisztelt Érdeklődő! Pontos prognózis látatlanban nem lehet mondani, az elkeveredésünk sajnos nem alaptalan. Az infuziok csak a folyadékpótlást oldják meg, a közhittel ellentétben nem befolyásolják az agyi infarktus lefolyását. Javulás a gondos ápolástól és gyógytornától remélhető, amennyiben a beteg aktívan együttműködik a gyógytornával. Ha a beteg nem harcol önmagáért, igen keveset tudunk érte tenni. Az hátrány, hogy a beteg belgyógyászati osztályon van- az agyi infarktus neurológiai osztályon kell kezelni. türelmet és itet kívánok! A palixid szedhető agyi infarktus után, ha előtte állították be Alzheimer-kór miatt. Ha a mamáját hazaengedik, feltétlenül keressék meg a neurológusát! Türelmet és reménységet kívánok!

Kérdés: 2016. május 10., 23:03; Megválaszolva: 2016. május 11., 23:42
Kérdések és válaszok: Demencia
Megmondjam Neki?
Tisztelt Dr. Fehér Gergely, tisztelt Doktor Úr! A véleményét, tanácsát szeretném kérni. Anyai Nagynénémnél 2020. augusztusában...
Időskori demencia, vagy...
Tisztelt Doktornő! Édesanyám koponya CT eredménye érdekelne. "C. II. csigolyától a koponyatetőig natív sorozat. A középvonali képletek helyzete...
Quetiapine szedése
Édesanyám demenciában szenved, egy otthonban él, állandó felügyelet alatt. A pszichiáter július elején quetiapine gyógyszert írt elő, mert nagyon...
Nagyon nagy a baj?
Kérem segítsenek, kétségbe vagyok esve. Édesanyám le fog épülni? Sajnos a leletetről készült fotót így tudom elküldeni. Link:...
Mikor kell gyanakodni?
56. éves értelméségi nő vagyok vezető beosztásban. Az utóbbi időben jelentős memóriavesztést érzékeltem. Egyes megbeszélések, bizonyos...