Szedhetet vitamint rosszindulatú prosztatarákos?

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos volt férjemnél rosszindulatú prosztatarákot állapítottak meg, csontáttétel. Most hormonkezelést kap,hormongyógyszert szed, és kapott hormoninjekciót, de máj. 29-től kemoterápiát. Egy életterős, dolgozó férfiról beszélünk, aki semmit nem érez betegségével kapcsolatban. Most nem eszik szénhidrátot, kevés húst, sok zöldséget, gyümölcsöt, zöldturmixot fogyaszt. Szed még Q10-et, D vitamint, calciumot. Kérdésem az lenne, hogy Lenkei vitamint fogyaszthat- e még kemoterápia előtt, hogy jobban megerősödjön és kemoterápia közben? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Prosztata témában

Kedves kérdező!

Kemoterápiás kezelés alatt vagy mellett a multivitamin készítmények szedése nem egyértelműen hasznos, hiszen nemcsak az egészséges sejteket, hanem a daganatos sejtek növekedését is támogatják. Javaslom, hogy konzultáljon onkológus kezelőorvosával.

Kérdés: 2020. május 17., 14:22; Megválaszolva: 2020. május 18., 18:12
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Psa, daganat, csontizotop
Psa 40, magas gleason score, rosszindulatu daganat. 55 eves ferfi. A csontizotop vizsgalaton, amin semmit nem mondtak mi varhato? A gep a testresz also...
MRI lelet kiértékelése
Tisztelt Doktornő! Édesapámnál prosztatarákot diagnosztizáltak biopszia alapján amit gyulladás közben csináltak ezért reméltük,hogy ez fals...
Prosztatarák eredmények
Tisztelt Doktor Úr! Apukámnál prosztatarákot diagnosztizáltak. PSA: 51 ng/ml Szövetminta alapján Gleason score 3-4=7 A jobb lebeny állományának...
Prosztata rák operáció utáni PSA...
2010-ben prosztata rákkal operáltak. A PSA 20 volt. Operáció után a PSA értékem 0, 04 lett. Majd lassan emelkedni kezdett.Capro gyógyszert kezdtem...