Prosztatarák eredmények

Tisztelt Doktor Úr! Apukámnál prosztatarákot diagnosztizáltak. PSA: 51 ng/ml Szövetminta alapján Gleason score 3-4=7 A jobb lebeny állományának 70 százalékát a bal lebeny állományának mintegy 80 százalékát érinti. A tumoros mirigyek körül basalis sejtsor még HMW-CK reakcióval sem látható, a tumorsejtek Racemase pozitívak. MR vizsgálat alapján a tumor a hólyagalapra és a vesicula seminalis lebenyekre ráterjedt.Jobb oldalon parailiacalisan pathológiás méretű nyirokcsomók vannak. A leképzésre kerülő csontokban elszórtan több helyen 1 cm körüli metastasisnak megfelelő gócok ábrázolódnak. Csontscan eredmény: SPECT/CT-n a Th XII., L.II. L.V., S.I., sacrum jobb szárnyának állományában, mindkét csipőlapátban elszórtan és a bal femurnyak állományában 0, 5-1 cm-es scleroticus gócok láthatóak melyek radiofarmakont diszkréten dúsítanak. A ramus inferior ossis pubis symphysealis végén kb. 1, 3x1, 5 cm-es scleroticus terület látható mely radiofarmakon mérsékelten dúsít. A jobb csípőlapát corticalisa dorsalisan az L.V. szintjében kb. 0, 6 cm-es szakaszon destruált. Vélemény: multiplex ossealis metastasis szcintigráfiás jelei Röviden értékelné Doktor Úr az eredményt? Menyire rossz a helyzet? Mennyire terjedt szét a betegség? Mik a lehetőségek? Köszönöm válaszát!

Dr. Papos István válasza prosztata témában

Áttétes, előrehaladott prosztatarákról van szó. Minél hamarabb el kell kezdeni a hormonkezelést, mely a tesztoszteron termelést szorítja vissza.

Kérdés: 2018. október 09., 15:30; Megválaszolva: 2018. október 13., 19:29
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Psa, daganat, csontizotop
Psa 40, magas gleason score, rosszindulatu daganat. 55 eves ferfi. A csontizotop vizsgalaton, amin semmit nem mondtak mi varhato? A gep a testresz also...
Szedhetet vitamint rosszindulatú...
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos volt férjemnél rosszindulatú prosztatarákot állapítottak meg, csontáttétel. Most hormonkezelést kap,hormongyógyszert...
Gyógyszerek és étrend-kiegészítők
Kedves Dr. Baki Mária Doktor Asszony Kérdésem a következő: Artemisia Annua, egynyári üröm vagy más néven édes üröm teát http:...
MRI lelet kiértékelése
Tisztelt Doktornő! Édesapámnál prosztatarákot diagnosztizáltak biopszia alapján amit gyulladás közben csináltak ezért reméltük,hogy ez fals...
Prosztata rák operáció utáni PSA...
2010-ben prosztata rákkal operáltak. A PSA 20 volt. Operáció után a PSA értékem 0, 04 lett. Majd lassan emelkedni kezdett.Capro gyógyszert kezdtem...