• Prosztatarák eredmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Apukámnál prosztatarákot diagnosztizáltak. PSA:51 ng/ml Szövetminta alapján Gleason score 3-4=7 A jobb lebeny állományának 70 százalékát a bal lebeny állományának mintegy 80 százalékát érinti. A tumoros mirigyek körül basalis sejtsor még HMW-CK reakcióval sem látható, a tumorsejtek Racemase pozitívak. MR vizsgálat alapján a tumor a hólyagalapra és a vesicula seminalis lebenyekre ráterjedt.Jobb oldalon parailiacalisan pathológiás méretű nyirokcsomók vannak. A leképzésre kerülő csontokban elszórtan több helyen 1 cm körüli metastasisnak megfelelő gócok ábrázolódnak. Csontscan eredmény: SPECT/CT-n a Th XII., L.II. L.V., S.I., sacrum jobb szárnyának állományában, mindkét csipőlapátban elszórtan és a bal femurnyak állományában 0, 5-1 cm-es scleroticus gócok láthatóak melyek radiofarmakont diszkréten dúsítanak. A ramus inferior ossis pubis symphysealis végén kb. 1, 3x1, 5 cm-es scleroticus terület látható mely radiofarmakon mérsékelten dúsít. A jobb csípőlapát corticalisa dorsalisan az L.V. szintjében kb. 0, 6 cm-es szakaszon destruált. Vélemény:multiplex ossealis metastasis szcintigráfiás jelei Röviden értékelné Doktor Úr az eredményt? Menyire rossz a helyzet? Mennyire terjedt szét a betegség? Mik a lehetőségek? Köszönöm válaszát!

        Dr. Papos István válasza a prosztata témában

        Áttétes, előrehaladott prosztatarákról van szó. Minél hamarabb el kell kezdeni a hormonkezelést, mely a tesztoszteron termelést szorítja vissza.


        Kérdés: 2018. október 09., 15:30; Megválaszolva: 2018. október 13., 19:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.