Prosztata rák operáció utáni PSA emelkedés

2010-ben prosztata rákkal operáltak. A PSA 20 volt. Operáció után a PSA értékem 0, 04 lett. Majd lassan emelkedni kezdett.Capro gyógyszert kezdtem szedni. Amitől megint csökkent. Majd évek alatt újra emelkedni kezdett. Most 8 körüli az érték.Jelenleg 1/4 évente Leuprorelin Sandoz 5Mg inekciot kapok. Ez lesz a második alkalom. Nem voltam Onkológusnál sugár és cemo kezelést nem kaptam.Erről szeretném a véleményét kérni és hogy mire számíthatok.Köszönettel István

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza prosztata témában

Amennyiben a hormonkezelés ellenére emelkedik a PSA érték, akkor ez azt jelenti, hogy gyógyszerváltásra lehet szükség. Onkoteam döntése alapján kemoterápia és vagy másodvonalbeli hormonkezelés javasolt.

Kérdés: 2016. január 04., 11:19; Megválaszolva: 2016. január 04., 19:51
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Psa, daganat, csontizotop
Psa 40, magas gleason score, rosszindulatu daganat. 55 eves ferfi. A csontizotop vizsgalaton, amin semmit nem mondtak mi varhato? A gep a testresz also...
Szedhetet vitamint rosszindulatú...
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos volt férjemnél rosszindulatú prosztatarákot állapítottak meg, csontáttétel. Most hormonkezelést kap,hormongyógyszert...
MRI lelet kiértékelése
Tisztelt Doktornő! Édesapámnál prosztatarákot diagnosztizáltak biopszia alapján amit gyulladás közben csináltak ezért reméltük,hogy ez fals...
Prosztatarák eredmények
Tisztelt Doktor Úr! Apukámnál prosztatarákot diagnosztizáltak. PSA: 51 ng/ml Szövetminta alapján Gleason score 3-4=7 A jobb lebeny állományának...