Lombikprogram inzulinrezisztencia mellett?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A harmadik lombikunkra készülünk és kiváncsiságból csináltattam Inzulinrezisztencia vizsgálatot. Az eredményem: Glükóz 5, 0 mmol/L 3, 5 - 6, 1 Glükóz terhelés 60' 7, 8 mmol/L 3, 1 - 10, 5 Glükóz terhelés 120' 5, 7 mmol/L 3, 1 - 7, 5 Inzulin 4, 9 mlU/L 1, 9 - 23, 0 Inzulin terhelés 60' 99, 5 mlU/L Inzulin terhelés 120' 45, 8 mlU/L A kérdésem az lenne, hogy ez nagyon rossz eredmény? Kell szednem gyógyszert vagy elég lenne a diéta? Ezzel az eredménnyel várnom kéne még a következő lombikkal? Valamelyik eredményt befolyásolhatja, hogy a vérvétel előtti este ettem egy csokitortát és cukorral ittam teát? Köszönöm

Dr. Felszeghy Enikő válasza inzulinrezisztencia témában

Kedves Kérdező!

A lombikprogramot nem befolyásolja az eredmény, inzulinrezisztencia nem igazolódott. Az este elfogyasztott eredmény nem befolyásolja a vérvétel eredményét, ha ez több, mint 12 órával a vérvétel előtt történt. Ha túlsúlyos, érdemes odafigyelnie az étrendre, egyébként csak az egészséges étrend a javasolt.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. március 28., 13:24 ;Megválaszolva: 2011. március 29., 12:38
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Inzulinrezisztencia
Merckformin, igen-nem?
Kedves Doktornő! 35 éves, három gyermekes nő vagyok. 170 cm és 84 kg. Táplálkozásomat tekintve, heti kb 3 alkalommal pár falat fehér lisztes valamit...
Terheléses vizsgálat eredményei
Tisztelt Doktornő! Fél éve nem esek teherbe, ezért végeztettem el egy átfogó vizsgálatot, melynek többek között a terheléses vizsgálat is része...
Inzulinrezisztencia
Tisztelt Doktornő! A napokba inzulinrezisztencia vizsgálaton vettem részt. 160cm vagyok 57 kiló A kérdésem, hogy a terheléses eredmény jónak...
Inzulinrezisztenciára utal a leletem?...
Tisztelt Doktornő! Ez év júniusában 6 hetes terhességem vetéléssel végződött. A 6 hetes kontrollon a nőgyógyászom mindent rendben talált....