• Elég ha csak kevesebb szénhidrátot eszem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! Laboreredményeim a következők: Vércukor hk:4.3 0 perces inzulin 38 Vércukor 30 perces:6.0 Vércukor 60 perces 6.4 Inzulin:292 Vércukor 90 perces:5.5 Vércukor 120 perces: 5.5 inzulin:362 Orvosom ezen értékeknél kevesebb szénhidrát fogyasztását javasolta, gyógyszert nem,kérdésem az lenne elégséges-e a kevés szénhidrát fogyasztása? Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Kérdező! Azt eredményei inzulinrezisztenciára utalnak, jó vércukorértékek mellett, emiatt azt gondolom, hogy amennyiben túlsúlyos, érdemes életmódváltást elkezdenie (kalóriaszegény, krisztalloid szénhidrátban és zsírban csökkentett étrend és fokozott fizikai aktivitás), de gyógyszeres kezelés első lépésben nem szükséges. Amennyiben a vércukorértékei emelkednek, akkor jön szóba gyógyszer adása. Azt gondolom egyébiránt, hogy a szénhidrát fogyasztást racionalizálni érdemes, odafigyelve enni, egészséges életmód formájában.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 01., 15:46; Megválaszolva: 2010. július 02., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés