• magas inzulinszint terhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 27 hetes terhes vagyok, a terheléses vércukor vizsgálaton nézték az inzulin szintet is, mivel korábban PCO gyanú állt fenn. Éhgyomri glükóz: 3,98, inzulin 5,55. 120 perces terhelésre glükóz: 4,28, inzulin 413,6. Az inzulin terhelésre extrém magas az érték, ennek ellenére orvosom nem tanácsolta, hogy bármi tegyek. Kérdésem, hogy kordában lehet-e valahogyan tartani ezt a magas inzulin szintet, szükséges-e valamit szedni es hogy a magzatra van-e ennek káros hatása? előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Leendő Anyuka!

        A magas inzulinszint nem jó dolog (PCO esetén ez szinte kötelező is), de nem kell miatta pánikba esni, főleg azért nem, mert a vércukorértékei szépek. Ennek ellenére az egészséges életmód és a lehetőség szerinti sok mozgás mindenképpen javasolt. Emellett ha teljesen meg szeretne nyugodni, akkor egy-egy alkalommal étkezés utáni vércukormérést beiktathat, a terhesség idejére.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-13 14:24:47; Megválaszolva: 2010. május 13., 14:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés