Terhességi cukor? FONTOS!

Tisztelt doktornő!

Egy kismama vagyok! De egy barátnőm ügyében írok! Ő is kismama! terhességi cukra van! A véleményét szeretném kikérni, mert már tiszta ideg: (! Pestre jár cukor gondozóban ahol véleményem szerint többet ártanak neki mit hasznáénak! 8, 89 es cukorral kezdte és azóta 6, 7 legutóbbi 6, 8 as cukra volt! És inzulinnal riogatják! Ez valóban ennyire rossz lenne:? Ki van brulva hogy inzulint kap! Csak mert nekem is van terhességi cukrom legutóbb 7, 2 volt de semmiféle inzulinról szó sincs.Kecskemétre járok! Most szigorúbb diétára tettem magam emiatt mert előtte 6, 0 es volt az átlag! Csak kicsit bűnöztem rögtön 7, 2 lett! Nálink a 6, 8 pont jó lenne. Akkor náluk hopgy van? Ön szerint is enniyre durva a 6, 8 cukor? NAgyon köszönöm és várom mielőbbi válaszát!

Köszönettel: Erika

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhességi diabétesz témában

Kedves Erika!

A terhességi cukorbetegség kezelésben a normális vércukorértékekre kell törekedni a gondozás  során, hogy mind a magzati, mind az anyai szövődmények kockázatát csökkentsük.

Az inzulin terápia elkezdése szükséges, amennyiben az éhgyomri vércukor ismételten  meghaladja az 5.3 mmol/l  értéket laboratóriumi meghatározás során, valamint, ha az étkezés után két órával mért vércukorérték meghaladja a 6.7 mmol/l értéket.

Az a véleményem, hogy a 6.8 mmol/l-es étkezés utáni vércukorértékkel nem kell feltétlenül megkezdeni az inzulinkezelést, viszont fontos odafigyelni a diéta betartására. Szerintem csak nyomatékosan erre szerették volna motiválni a barátnőjét. Amennyiben odafigyel az étkezésére szerintem nem lesz szükséges az inzulin terápia bevezetése.Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 30., 23:00; Megválaszolva: 2009. június 30., 23:00
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése
32.hetes kismama cukorterhelés
Cukorterhelés eredmény