Eltérő vércukor értékek

Kedves Dr. Laczkó Andrea!

Nemrég írtam Önnek, melyre meg is kaptam a választ, nagyon köszönöm. Röviden az volt a problémám, hogy a reggeli vércukrom az itthoni gép szerint, mely 2 hetes, vadonat új, 6 - 6, 8 között mozgott. Világ életemben 4 körül volt a cukrom, vékony vagyok, oda figyelek az étkezésre! (csak ellenőrcés képpen néztem meg, nincsenek panaszaim)

Természetesen nagyon megijedtem és kértem beutalót laborba. Meg is lett az eredmény. Éhgyomri, vénás vérből mért vérvukor: 5, 1 mmol/l. Vizeletcukor: Negatív. Minden egyéb paraméterem tökéletes volt. (vese, máj...) .

A vénás vérvétel előtt a folyosón megmértem kapilláris vérből a cukrot, 6, 8 mmol/l-t mértem. Pár perc telt el a két vérvétel között.

A gép kalibrált, új, a vérvételre odafigyelek. A kérdésem az lenne, van -e további teendőm?

Nagyon szépen köszönöm munkáját!

 

Ádámné K. Tímea

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza cukorbetegség témában

Kedves Tímea!

A mostani vénás véreredmény és a korábban leírtak alapján nincs oka aggodalomra.

Az ujjbegyes vércukormeghatározás során több hibalehetőség adódhat. A vénás vérvételi eredmény megbízhatóbb. Jelenleg a vércukorértéke normális. Időnként javasolt ellenőrizni a vércukorértéket, erre az ujjbegyes meghatározás is alkalmas. 10 mmol/l érték körül ismételten feltétlenül szükséges további vizsgálatok végzése.Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 30., 15:48; Megválaszolva: 2009. június 30., 15:48
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Okozhatja-e cukorbetegség ezeket a...
Magas vércukorszint
Merckformin XR 500 retard
Cukorbetegség kezelése
Magas vércukor reggeli után