• Merckformin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!

        A Merckformint szedem (3*500mg ) és fogorvoshoz szeretnék menni. Abban kérem a segítségét, hogy az érzéstelenítő inekció miatt abba kell-e hagynom a Merckformin szedését, mivel a betegtájékoztaton az szerepel, hogy igen csak azt nemirják, hogy mennyi napra.

        Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászati érzéstelenítés témában

        Tisztelt Kérdező!

         A helyi érzéstelenítés esetén, amit egy fogászati beavatkozás jelent, nem kell abbahagynia a Merckformin szedését.
        Általános érzéstelenítés, nagy műtétek esetén szükséges abbahagyni. Vagy ha vénás kontrasztanyagot kap valamelyik röntgenvizsgálat során. Akkor a vizsgálat előtt és után 2 napra kell kihagyni a Merckformint. Persze van még egyéb helyzet, amikor ki kell hagyni, de az nem kapcsolódik a jelen kérdéshez.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-23 13:09:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: