Ajánlás kérése

Tisztelt Doktornő! 3 éve fennálló problémával fordulok Önhöz. Jobb bordaív alatti tompa nyomó érzés, ami jobb lábba sugárzik a lábfejemig. A lábfejem néha nehezebb, mintha duzzadt lenne. A vezető tünet a fáradékonyság, levertség, izületi fájdalmak (bal váll, térdek, csípő tájék) . Szinte nincs kedvem a mozgáshoz, pedig korábban nagyon aktív fizikai munkát végeztem, sportoltam. 178cm magas vagyok 83kg. Csatolmányban a legutóbbi véreredményem. A 3év alatt sok tünet megjelent, neurológiai, emésztési problémák, alkohol elhagyás. Szeretném kérdezni, hogy a fent leírtak mellett Ön gondol-e valamilyen diabetológiai problémára? Köszönettel: Gábor

Dr. Keszthelyi Zsuzsanna válasza témában

Kedves Gábor!

Panaszait átnéztem. Ezek megfelelhetnek több betegségnek is.

A fájdalmai miatt has UH elvégzését ajánlom, vesekövek kizárása céljából.

A panaszai alapján minden elôfordulhat, de cukorbetegségre egyértelmûen egyik panaszai sem utal. A váll és egyéb izületi problémák jelentkezhetnek az aktív sportolás után is. Sajnos a Csatolt eredményeiet nem tudom megnyitni. Nem tudom, hogy miért.

Elküldené ismételten, az email címemre ezeket?

Köszönöm!

Dr. Keszthelyi Zsuzsa

Kedves Gábor!

Sikerült átnéznem a laboreredménzeit is. Cukorbetegségre nem utal semmi, de az egyik laborértéke emelkedett, ami a hasnyálmirigy állapotára utal. Ezért is fontos lenne a hasi UH elvégzése, mert esetleg volt már hasnyálmirigy gyulladása, amit az UH lát. Ez viszont, okozhat cukorbetegséget később.

Kérdés: 2022. november 03., 19:33; Megválaszolva: 2022. november 04., 10:53

Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)

Agyi ödéma
Kedves Doktornő! Saxenda használata közben ahogy az a betegtájékoztatóban is jelölve van, problémát okozhat a vesékkel. Belőlem kb. 7 kg vizet...
Pszichiátra, diabetológia
Tisztelt Doktornő! Több, mint hat éve kezelt pszichiátriai beteg vagyok. Akkor 193cm/68 kg voltam. A kórházban beállított gyógyszerek nagyon sokat...
Terheléses cukor vizsgálat...
Tisztelt Címzett! Terheléses cukor vizsgálaton kellett részt vennem, melyet meg kell ismételnem (határesetek az értékek) azt szeretném kérdezni...
Vércukor leesés (2)
Kedves Doktor nő! Köszönöm a válaszát a "vércukor leesés" kérdésemre. (Nagyon gyakran zuhan le a cukorszintem) . Az édességet igyekszem...
Vércukor leesés
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Nem vagyok cukorbeteg, sem inzulin rezisztens, mégis sok problémám van abból, hogy rendszeresen leesik a cukrom. Szinte...