Magas cukor

Tisztelt Doktornő! 5 évvel ezelőtt kezdődött a pszichés problémám, több pszichés betegséget állapítottak meg nálam. Nyugtatót, antidepresszánst és antioszichotikumot írtak fel. Ekkor 193/ 80 voltam, a cukrom nem kapott csillagértéket. egészen tavalyig nem készült labor, csak szedtek a gyógyszereket, ekkor már 143 kiló voltam, a háziorvos kért labort a cukorértékem 13, 5 volt. Elkezdtem a diétát és a metformint. Neheten ugyan, de sikerült betartanom a diétát, direkt lecsökkentettem a széndhidrátot, és az értékem 7-8 körül volt. Jelenleg 121 kg vagyok, de elég stresszelő típus vagyok ezért nem mértem a cukrot. Nemrég vettem újra csíkokat és teljesen ledöbbtenem 20 feletti értéket mutatott, megnéztem máson is, hogy nem-e rossz a gép, de nem ott normális értéket mutatott. Rájöttem, hogy mostanában elkezdtem pudingokat enni, de ez éhgyomri mérés volt előtte nem ettem és ittam semmit. Nem érzem magam rosszul, annyi, hogy gyakrabban vagyok szomjas. De ez az érték megijesztett. Ha visszaállok a szigorú étrendre és gyógyszerre, akkor vissza fog állni? Jelenleg diabetológushoz nem tudok menni ebben a hónapban, de ha nincs bajom a kórházban sem fogadnak. Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tänczer Tímea válasza magas vércukor témában

Kedves Kérdező!

Mindenképpen szükséges jelentkeznie szakorvosnál, hogy a gyógyszeres kezelését kiegészítse. Addig a diéta szigorítása, 165g CH tarlalmú diéta, 5x étkezés, bő folyadékbevitel és a metfomrin maximális dózisának szedése szüksége.s keresse fel háziorvosát és kérjen sürgős beutalót a diabetológiára.

Üdvözlettel:

Tänczer Tímea

Kérdés: 2021. december 02., 11:14; Megválaszolva: 2021. december 05., 07:32
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Mi lehet a gond
Tisztelt Doktornő! Spontán méregettem a vércukorszintem kb. egy éve, rendszerint jók voltak az értékek-2 órával étkezés után néha magas volt...
Vércukorérték
Emelkedett glükóz és orrspray
Inzulinrezisztencia
GDM - utógondozás