HOMA vizsgálat kiértékelése

Tisztelt Doktornő! A 3 pontos vércukor és inzulin terheléses vizsgálat eredménykiértékelésben szeretnék tanácsot kérni Öntől, mivel a "beeső vércukorszint" miatt ellentmondásos információkat kaptam arra vonatkozóan, hogy fennállhat-e az IR vagy egyéb anyagcserezavar gyanúja normál tartományba eső HOMA index mellett. Energiaszintem általában túl magas, pajzsmirigyproblémáim is vannak, valamint a koleszterinszintem is emelkedett az utóbbi időben- 6,2 jelenleg. Gyakran kívánom az édes dolgokat, reggelente időnként szédülök és gyengeségérzet tör rám. Próbálok egészségesebben étkezni, rendszeresebben mozogni és nagy segítség lenne a diagnózis arra vonatkozóan, hogy milyen irányba induljak el. Glükóz: 5,2 7,6 1,7 Inzulin: 3,3 77,3 6,4 HOMA IR: 0,7 Segítségét előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel, Kovács Katinka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tänczer Tímea válasza IR témában

Kedves Kérdező!

A terhelés során mért 120 perces vércukor szint igen alacsony, ha ez valós, nem volt technikai probléma ez lehet a rosszullétek oka. Az inzulin szint visszaesik, nem klasszikus inzulin rezisztencia, a HOMA szint is jó, ennek ellenére fontos a diéta tartása, alacsony glikémiás indexű étrend, ha így is vannak rosszullétek, akkor további kivizsgálás szükséges.

üdvözlettel:

Tänczer Tímea

Kérdés: 2021. március 03., 18:16; Megválaszolva: 2021. március 05., 08:47
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Inzulinrezisztencia vagy nem?
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kóros hajhullás miatt voltam terheléses cukorvizsgálaton. Az inzulinértékeim a következők: 0' (éhgyomor): 5, 3...
HOMA IR érték
Tisztelt Doktor úr! Inzulin rezisztencia vizsgálaton voltam az elmúlt fél évben 2 alkalommal is. A második egy szigorú diétát követően (140 g...
Magas cukor
Tisztelt Doktornő! 5 évvel ezelőtt kezdődött a pszichés problémám, több pszichés betegséget állapítottak meg nálam. Nyugtatót...
Vércukorérték
Emelkedett glükóz és orrspray