Cukorterhelés eredmény

Tisztelt Doktornő! 2019 végén hoztam világra gyermekem, akivel gesztációs diabéteszem volt, akkor 7,7 mmol/l lett a 120 perces glukóz eredményem, így diabetologiára Bem utaltak be, diétával jól szinten tudtam tartani a vércukorszintem. Cukorterhelés kontrollra csak most szerdán mentem el, mert meg akartam várni, míg befejezem a szoptatast, de végül nem tettem, szoptatok továbbra is. A terhelesem eredménye a következő lett: Glukoz 0’. 4,6 mmol/l Glukoz 60’ 8,4 mmol/l Glukoz 120’ 7,1 mmol/l Inzulin 0’ 3,2 uIU/ml Inzulin 60’ 22,28 Inzulin 120’ 27,7 Nem vagyok túlsúlyos, 165cm, 63 kg. Tüneteim nincsenek, kicsit nehezen bírom az éhséget, ingerült vagyok olyankor. Családban idős korra alakult ki IFG édesanyámnál, illetve cukorbetegség az anyai dédmamámnál. Ez az eredmény már prediabétesznek számít? Elegendő ehhez az életmód terápia, vagy gyógyszerre lenne szükség? Segítséget előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tänczer Tímea válasza témában

Kedves Kérdező!

A cukorterhelés során az inzulin szintek nem magasak, de a 120 perces vércukor jelzetten magas maradt, ez önmagában még nem kóros. 1 év múlva ismételném. Addig egészséges életmód javasolt.

Üdvözlettel:

Tänczer Tímea

Kérdés: 2021. január 15., 11:08; Megválaszolva: 2021. március 05., 08:50
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Fruktóz, rosszullét
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése