• Gyógyszer adagolása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 2-es típusú cukorbetegségem van, és most új gyógyszereket írtak fel a számomra, azonban nem világos, hogyan is kellene szednem őket. A Merckforminból 2x1-et rendelt a belgyógyász, úgy, hogy egyet reggel, egyet pedig este kell bevennem. A háziorvosom azonban azt mondta, hogy reggel és délben vegyem be, mert ha este veszem be, éjszakára nagyon leviszi a cukromat, és akár meg is halhatok álmomban, ha nagyon lemegy. A belgyógyász viszont állítja, hogy bevehetem éjszakára. A két másik gyógyszer a Xelevia és a Forxiga, ezekből napi 1x1-et kell szednem, de nem kaptam felvilágosítást azzal kapcsolatban, hogy reggel vagy pedig délben kell-e bevennem őket. Tudna felvilágosítást adni, hogy hogyan is kellene szednem a gyógyszereket? Segítségét és válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Gyógyszerek témában

        Kedves Kérdező! A Merckformin nem szokott hirtelen vércukorcsökkenést okozni, a javasolt szedése reggel és este. A Forxigát és a Xeleviát naponta egyszer kell szedni, nincs meghatározva, hogy melyik napszakban, de célszerű mindig ugyanakkor szedni, inkább reggel, a rendszeresség biztosítására.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. június 26., 22:29; Megválaszolva: 2019. június 28., 20:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: