• Vércukor szint - izgalom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Július eleji vérvizsgálati leletemnél a vércukor szintem 7, 1 mmol/l volt. A háziorvosom javaslatára megismételt vérkép alapján a vércukorszint 7, 4 mmol/l, a HBA1C 5, 7. Szeretném megkérdezni az Ön véleményét, mert a laborvezető főorvos szerint ez nem diabétesz, csak az izgalom. A háziorvos szerint ez kezdődő cukorbetegség, javasolja a gyógyszeres kezelést. MERCKFORMIN XR 500 mg. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Tänczer Tímea válasza a cukorbetegség diagnózisa témában

        Kedves Betegünk! Igen, az ismételten emelkedett éhomi vércukorszint diabétesz fennállását igazolja, életmódváltás és ennek kiegészítéseként metformin kezelés bevezetése szükséges. Üdvözlettel Tánczer Tímea


        Kérdés: 2018. szeptember 26., 08:52; Megválaszolva: 2018. szeptember 27., 18:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: