Inzulinrezisztenciára utal a leletem?

Tisztelt Doktornő! Ez év júniusában 6 hetes terhességem vetéléssel végződött. A 6 hetes kontrollon a nőgyógyászom mindent rendben talált. Ismert betegségem nincs, pajzsmirigy értékem: 1, 450 mIu/l. Anti-TPO 35, 05 IU/ml. Vércukor terheléses vizsgálaton voltam. Eredményeim: Glükóz: 0' 4, 4 mmol/L 60' 5, 4 mmol/L 120' 7, 1 mmol/L Inzulin: 0' 4, 6 mIU/L 60' 20, 2 mIU/L 120' 48, 2 mIU/L Kérdezném, hogy inzulinrezisztencia fennáll-e Ön szerint az eredményeim alapján? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza Inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező!

Ezek a hivatalos értékelés szerint rendben lévő értékek, de a 120 perces glükóz szint elég magasan maradt, ezért a gyorsan felszívódó szénhidrátok kerülését javaslom sporttolás mellett. Ha ön túlsúlyos akkor a fogyás is javasolt.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2018. július 25., 09:28; Megválaszolva: 2018. augusztus 15., 21:35
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Terheléses vizsgálat eredményei
Tisztelt Doktornő! Fél éve nem esek teherbe, ezért végeztettem el egy átfogó vizsgálatot, melynek többek között a terheléses vizsgálat is része...
Inzulinrezisztencia
Tisztelt Doktornő! A napokba inzulinrezisztencia vizsgálaton vettem részt. 160cm vagyok 57 kiló A kérdésem, hogy a terheléses eredmény jónak...
Inzulinrezisztencia szoptatás alatt
Tisztelt Doktornő! 27 éves vagyok, kb 1 éve derült ki pm alulműködésem, azóta Letroxot szedek rá, most már 100 mikrogrammot. Úgy tűnik bevált....
Forduljak orvoshoz?
Tisztelt Doktor Nő! Érdeklődni szeretnék ezzel a lelettel, forduljak orvoshoz? Éhgyomri glucose 4, 9 mmol/I 60 perces glucose 5, 5 mmol/L 120...
Inzulinrezisztencia vizsgálat...
Kedves Doktornő! Több hónapja tartó erős hajhullás miatt terheléses vércukor vizsgálaton vettem részt, melynek eredménye a következő:...