Hirdetés
      • Inzulinrezisztenciára utal a leletem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Ez év júniusában 6 hetes terhességem vetéléssel végződött. A 6 hetes kontrollon a nőgyógyászom mindent rendben talált. Ismert betegségem nincs, pajzsmirigy értékem:1, 450 mIu/l. Anti-TPO 35, 05 IU/ml. Vércukor terheléses vizsgálaton voltam. Eredményeim: Glükóz: 0' 4, 4 mmol/L 60' 5, 4 mmol/L 120' 7, 1 mmol/L Inzulin: 0' 4, 6 mIU/L 60' 20, 2 mIU/L 120' 48, 2 mIU/L Kérdezném, hogy inzulinrezisztencia fennáll-e Ön szerint az eredményeim alapján? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Inzulinrezisztencia témában

        Tisztelt kérdező! Ezek a hivatalos értékelés szerint rendben lévő értékek, de a 120 perces glükóz szint elég magasan maradt, ezért a gyorsan felszívódó szénhidrátok kerülését javaslom sporttolás mellett. Ha ön túlsúlyos akkor a fogyás is javasolt.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2018. július 25., 09:28; Megválaszolva: 2018. augusztus 15., 21:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: