• Cukorbetegség és étkezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, ha étkezéssel próbálom csökkenteni a rossz eredményt és ez úgy tűnik, hogy sikeres volt, mert 12, 08-ról már egyszer 8.2-re visszament, és most újra 12, 18 ez ugye lehetséges? Nagyon szeretem a tejet és heti 2-3 liter laktózmentes tejet meg is iszom. Ez viszont édeskés, tehát biztos van benne némi cukor. Lehetséges, hogy ez okozta most, hogy újra megemelkedett a glukóz szintem? Igaz, mostanában kevesebbet is mozogtam. Köszönettel, Ágnes

        Dr. Rakk Erika válasza a vércukor szint témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos a laktózmentes tej elnevezése helytelen. Jól érezte, hogy édes az ize! Benne van a laktóz, csak bontott állapotban, vagyis jelentős vércukor emelő hatása van!


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Rakk Erika

        Kérdés: 2018. március 27., 16:14; Megválaszolva: 2018. április 09., 21:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció