• Magas vércukor reggeli után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2017.01.04- én 1 típusú cukorbetegseget diagnosztizáltak nálam. Éjszakára insulatardot adok e egységet. Nappal Actrapidot. Az a problémám hogy reggeli 35g ch étkezés után nagyon megemelkedik a vércukrom. Például 5.6 ehgyomorra majd másfél órával reggeli után 9 órakor 12 körül mozog, de egy óra múlva már 5-6 között van. Hogyan lehet elérni, hogy ne menjen ennyire fel étkezés után?

        Dr. Rakk Erika válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! Kérdés, miből álla 35 gr CH tartalmú reggeli. Fontos, hogy lassú CH-ból álljon. Mennyit vár az inzulinadás és az étkezés között? A reggeli inzulindózis összességében jó, mivel 2, 5 óra múlva már tökéletes az érték. Lehet, hogy előbb szívódik fel a CH, mint ahogy elkezd hatni az inzulin. Tehát többet kell várni az inzulinadás és a reggeli megkezdése között. A másik megoldás, hogy létezik olyan inzulin, amit közvetlenül étkezés előtt kel adni, és gyorsabban hat, mint az Actrapid. Az erre való átállást kezelőorvosával kell megbeszélnie.


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Rakk Erika

        Kérdés: 2017. április 26., 15:56; Megválaszolva: 2017. május 02., 21:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: