Diabetes? Javaslaatott kérek

Tisztelt Dr-nő. 61 éves vagyok, az éhohmi vércukrom, 7.6 kb 10 éve. Több diabetológósnál is voltam már. Azt mondták, ha az érték étkezés után nem lépi át tartósan a 10-es vércukor szintet akkor, 1200 kcl 150 g ch megtartásával ez az érték még elfogatható.Rendszeresen gyaloglók napi 4 km-5 km-es sebességgel az itthoni futópadomon. A súlyom 80 kg- 165 magasságomhoz. Tudom, hogy ez már sok, de egyenlőre nem sikerül leadnom. A szemfenéki vizsgálatom negatív.. Megpróbáltam én szedni a Meforál 1000-est, de nagyon rosszul voltam tőle. Így abbahagyatták velem.Kérdésem az lenne, maradhat-e így ez az állapot? Valóban elegendő ez a diéta? A HgB A1C 7.1 Várom válaszát, javaslatát. Megtisztelő figyelemmel maradok tisztelettel: Mária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza tanács témában

Kedves Kérdező!

A cukorbetegség diagnózisa kimondható, ha az éhomi vércukorérték meghaladja a 7, 1 mmol/l értéket, illetve az étkezés után vagy cukorterheléssel 11, 1 mmol/l feletti értéket mérnek. Ezek alapján Ön cukorbetegnek tekinthető. Nem derült ki, hogy a Meforal szedése milyen jellegű rosszullétet okozott. Általában hasmenéses panaszok szoktak jelentkezni, ami elkerülhető a gyógyszer adagjának fokozatos emelésével, nem egyszerre a teljes adag szedésével. Más esetben, ennek a gyógyszernek létezik lassabban felszívódó változata, ennél kevésbé jelentkeznek hasi panaszok. Ha Ön folyamatosan odafigyel az étkezésére, sikerül fogynia és mozog, sportol, a jelenlegi éhomi vércukorértéke nem emelkedik, akkor elképzelhető, hogy még évekig a jelenlegi állapot fennmarad. A javasolt diéta betartásával, valamint a rendszeres testmozgással hosszútávon elérhető testsúlycsökkenés.

Kérdés: 2014. november 28., 14:38; Megválaszolva: 2014. november 30., 15:14
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Vércukorérték
Emelkedett glükóz és orrspray
Inzulinrezisztencia
GDM - utógondozás
Cukorbetegség?
Tisztelt Doktornő! Covid fertőzés után elmentem pár vizsgálatot végezni, és közöttük volt a cukorterhelés vizsgálat is. Május 10-én volt....