Szeretném tudni az eredmények alapján milyen betegségről van szó és súlyos e

Jó napot kivánok! Van egy ismerősöm aki cukorbeteg és sokszór nagyít már többször volt, hogy hazudott a betegségével kapcsolatban. Most azt állítja, hogy súlyos 2 oldali vesebetegsége van szeretném kérdezni hogy az eredményei alapján igaz vagy megint csak nagyítt? Süllyedés 67mm/h, rbc 3, 78T/L, hgb 110g/L, htk 0, 33L/L monocyta 10% éhgyomri cukor 8, 8 mmol/L, karbamid 15, 9mmol/L, kreatin178 umol/L, eGFR 25%, alkalikus foszfatáz 308U/L, Vizelet általános fehérje 3+>=3, 0, glucose +-2, 8, vizelet üledék 1-2 veseepithel-sejt, 4-5 fvs, 1-1 vvt. vizelet fehérje 294mg/24h, Mikroalbumin 2343, 2mg/L. Tudni szeretném téleg súlyos 2 oldali vesebetegség. Előre is köszönöm a vállaszt! Viszont látásra!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Brasnyó Pál válasza cukorbetegség és vesebetegség témában

Kedves kérdező!

Az adatok alapján tényleg kimondható a beszűkült vesefunkció. Ez általában nem egy vese károsodása következtében alakul ki, de a két vese funkciójáról izotóp vizsgálat alapján lehet pontosabbat mondani. eGFR: 25 ml/min 4. stádiumú veseelégtelenséget jelent a krónikus veseelégtelenség esetén (5. a legsúlyosabb stádium) , de ezen adatokból nem derül ki, hogy akut, vagy krónikus veseelégtelenségről van szó.

Dr. Brasnyó Pál
Dr. Brasnyó Pál Belgyógyász, nefrológus, diabetológus
Kérdés: 2012. szeptember 28., 16:42; Megválaszolva: 2012. október 01., 10:40
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Inzulin rezisztencia
Lekvár fruktózzal édesítve
Tisztelt Szakorvosnő! Az lenne a kérdésem, hogy kettes típusú cukorbetegség esetén fogyasztható házi készítésű eperlekvár, amelyben 1 kg...
Fruktóz, rosszullét
Xultophy hasznalata