• Van-e inzulinrezisztenciám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Érdeklődnék, hogy leletem alapján van-e inzulinrezisztenciám? 3 sikertelen lombik programon vagyunk túl. Eredményeim:glucose 0 perces 4, 6mmol/l, 30 perces 7, 5, 60perces 7, 2, 90perc 6, 3, 120 perc 3, 9, inzulin eredmények: 0perc 4, 4 mIU/L, 30perc 68, 7, 60perc 66, 9, 90perc 89, 4, 120perc 17, 3 PCOs nem vagyok! családban nincs cukorbeteg! Egy kevés túlsúllyal rendelkezem de gyerekkormóta ez az alkatomból ered. eredményeimet 4 orvos látta ebből 3 mondta nincs IR-em a 4.mondta, hogy van.Diétát (napi 180g szénhidrát és 6szori étkezés)testmozgást és merckformin xr 500(napi 2X1) gyógyszert írt fel.Kérdéseim: van-e IR-em? továbbá ezek az eredmények befolyásolhatják-e, hogy nem sikerül a lombik? illetve ha elkezdeném szedni a merckformint akkor ahhoz hozzászokik-e a szervezetem? Életem végéig kell-e szednem? van-e káros hatása? mert nem szeretném feleslegesen terhelni a szervezetem főleg ha nincs is IR-em.(A diétát és testmozgást be fogom tartani.) Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves KÉrdező! Papíron inzulinrezisztenciája van, mert az értékei emelkedettek, ennek ellenére az eredményei alapján nem gondolom, hogy metformint kellene szednie, annak ellenére, hogy a gyógyszer szedése nem ellenjavalott és segíthet a teherbeesésben. Hozzászokás nem ismert és elméletileg a későbbiekben elhagyható. Ennek ellenére első lépésben lehet, hogy elég az életmódváltás is.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. február 05., 11:01; Megválaszolva: 2012. február 06., 15:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: