• Csigolya összeroppanás mennyi idő alatt gyógyul?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        78 éves nagymamámnak egy hete csontritkulás következtében összeroppant egy deréktáji csigolyája. Azóta nem tud felkelni, még felülni sem az ágyból. Évtizedek óta szenved sokízületi gyulladásban és a tartós ágyhoz kötöttség nagy mértékben ront az állapotán. Mire számíthatunk meddig lesz mozgásképtelen? Mert ez alatt az egy hét alatt is már jelentősen legyengült és rosszabbodtak a reumás tünetei.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a csontritkulás témában

        Tisztelt KÉrdező! Sajnos ez több hét, mire a fájdalom csökken, és a mozgás kevésbé fájdalmas. Ilyenkor a legfontosabb a fájdalomcsillapítás, egyelőre a viszonylagos nyugalomba helyezés. A hagyományos fájdalomcsillapítók mellett ilyenkor erősebbre is szükség lehet, pl. Contramalra, illetve a Miacalcic injkeció is hatékonyan csökkenti ilyenkor a fájdalmat. KÉsőbb gyógytronász segítségét kell kérni, illetve mindenképpen szedjen csontritkulásra gyógyszert, ha még eddig nem szedett.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 12., 15:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 11:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor nő/ úr!51 éves vagyok és csontsűrűség vizsgálaton a gerinc T-score -2,9 tehát osteoporosist, a csípőknél pedig osteopeniát állapítottak meg.Kérdésem: vitaminokkal és más étrend kiegészítőkkel megállítható esetleg...