• Csontritkulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Dexa vizsgálat eredménye: mérsékelt fokú csontsűrűség csökkenést jelez, osteope4nia fennállását támogatva.Kell-e erre gyógyszert szednem? Csípő és térd protézis beültetésre várok, csontelhalás miatt. Összefüggésben van- e a csontritkulással? +

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a csontritkulás témában

        Tisztelt Kérdező! A csontelhalás is a csontritkulás egy bizonyos formája, csak az helyileg alakul ki, bizonyos hajlamosító tényezők hatására. Összességében ha csak mérsékelt osteopenia van, akkor calcium és D-vitamin pótlást szoktunk javasolni, egyéb gyógyszert nem szükséges szedni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 13., 17:04; Megválaszolva: 2011. március 15., 19:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Érdeklődni szeretnék, hogy az alább megadott értékeim mennyire súlyosak. Lumbalis gerinc (L2-4) g/cm2 0,6140 Z-score: -3,06 T-score: -4,16 Bal combnyak g/cm2 0,5980 Z-score: -1,01 T-score: -2,19 Jelenleg Optirize 75 mg-ot szedek havi 2 tablettát...
        Tisztelt Doktor nő/ úr!51 éves vagyok és csontsűrűség vizsgálaton a gerinc T-score -2,9 tehát osteoporosist, a csípőknél pedig osteopeniát állapítottak meg.Kérdésem: vitaminokkal és más étrend kiegészítőkkel megállítható esetleg...