Csontritkulás elleni gyógyszer -foghúzás

Tisztelt WEBBeteg Szakértő! Az 52 éves anyukám betegsége kapcsán szeretném kérni a segítségét. Sajnos közel egy éve gerincsérve van és nemrég nagyfokú csontritkulást állapítottak meg nála. Az orvosa boneact nevű gyógyszert írt fel, azonban a fogorvos mindenképp le szeretné beszélni a gyógyszer szedéséről, mivel az ő tudása szerint a gyógyszer hatására a szájban keletkezett seb (pl. foghúzáskor) többé nem képes begyógyulni. A másik orvos szerint viszont a gyógyszer nélkül nem javul a csontritkulás, anélkül pedig nem jön rendbe a sérv sem. jelenleg tehát tanácstalanok vagyunk. Valóban a szájban keletkező sebekre így hat a gyógyszer? Vagy milyen más gyógyszer segíthet? Esetleg elegendő az alternatív, természetes módszerek a csontritkulás ellen? Köszönöm előre is válaszát

Dr. Szamosi Szilvia válasza csontritkulás témában

Tisztelt Kérdező!

Én mindenképpen javaslom a súlyos csontritkulásra a fenti gyógyszert. Ha tervezett fogászati beavatkozás van, akkor érdemes a gyógyszerszedés előtt megcsináltatni, mert a gyógyszer szedésének ritka szövődménye lehet az állkapoccsont elhalása abban az esetben, ha az állkapcsot érintő beavatkozás, vésés, vagy foghúzás történik.

Kérdés: 2010. augusztus 27., 13:48 ;Megválaszolva: 2010. szeptember 01., 19:35
Kérdések és válaszok: Csontritkulás
Osteoporosis
Érdeklődni szeretnék, hogy az alább megadott értékeim mennyire súlyosak. Lumbalis gerinc (L2-4) g/cm2 0, 6140 Z-score: -3, 06 T-score: -4, 16 Bal...
Csontritkuás gyógyszer nélkül
Tisztelt Doktor nő/ úr! 51 éves vagyok és csontsűrűség vizsgálaton a gerinc T-score -2, 9 tehát osteoporosist, a csípőknél pedig osteopeniát...
osteoporosis
Protelos forgalmazása megszűnt. Biszfoszfonát tartalmú gyógyszereket nem bírom a mellékhatások /homályos látás, álkapocs fájdalom/ miatt. Mit...
Vélemény kérése a Protelos...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A tanácsát szeretném kérni a Protelos gyógyszerrel kapcsolatban. 58 éves vagyok. Sajnos nagyon korán, 42 éves koromban...
Csontritkulás Mértéke
Tisztlet Doktornő! 57 éves vagyok. Csontritkulást állapítottak meg dexa vizsgálattal melynek értéke T-SCORE -4, Z-SCORE -2.9 gerincen...