• csontritkulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Férjem(29 éves)  januárban szedett Medrol tablettát orvosi utasításra. Most a csontsűrűségvizsgálaton csontritkulást állapítottak meg. Ha ez a medrol hatása lenne akkor ez a folyamat visszafordul, ha már nem szedi a tablettákat?   A 4mg-os tablettából szedett 7 napig 5 szemet, majd 3 naponta csökkentve hagyta abba a szedését.

        Kérem mielőbbi válaszát!

        Köszönettel!

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a csontritkulás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ennyi idő alatt nem okoz a Medrol ilyen mellékhatást, így ez biztosan nem a szteroid szedés következménye. Ki kell vizsgálni egyéb irányban is, hiszen ilyen fiatalon nem szokványos, hogy ún. primer vagy elsődleges csontritkulása legyen valakinek. Meg kell nézni, hogy milyen a calcium, foszfor szint, D-vitamin és parathormon értékeket, melyek befolyásolják a csontanayagcserét. Fontos tudni, hogy van-e vesebetegsége, vagy bármilyen bélbetegség, mely felszívódási zavarral jár!

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-02 20:37:34; Megválaszolva: 2010. március 02., 20:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: