Csontritkuás gyógyszer nélkül

Tisztelt Doktor nő/ úr! 51 éves vagyok és csontsűrűség vizsgálaton a gerinc T-score -2, 9 tehát osteoporosist, a csípőknél pedig osteopeniát állapítottak meg.Kérdésem: vitaminokkal és más étrend kiegészítőkkel megállítható esetleg javítható még ez a folyamat vagy csak a gyógyszeres kezeléssel? A gyógyszerekről pl. Calcisedron-D Trio sok negatív véleményt hallottam. Válaszát előre is köszönöm: Szilvia

Dr. Puskás Réka válasza csontritkulás témában

Kedves Kérdező!

Egyelőre D vitamint és kálciumot kell szednie. Mivel az életkora alapján időskori csontritkulása még nem lehet, további vizsgálatokat kell végezni, hogy miért ilyen gyenge a csontminősége. Ha találnak rá okot, azt kell kezelni. Ha nem találják az okot, akkor az ön állapota alapján kell gyógyszert választani. Mindamellett a D vitamin és kálcium pótlás önmagában is javít majd ezeken az értékeken. A Calcisedron jó és hatékony gyógyszer, de nehézkes a használata, sok embert zavarnak a nehézségek.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2018. április 15., 10:46; Megválaszolva: 2018. augusztus 23., 18:26
Kérdések és válaszok: Csontritkulás
Osteoporosis
Érdeklődni szeretnék, hogy az alább megadott értékeim mennyire súlyosak. Lumbalis gerinc (L2-4) g/cm2 0, 6140 Z-score: -3, 06 T-score: -4, 16 Bal...
osteoporosis
Protelos forgalmazása megszűnt. Biszfoszfonát tartalmú gyógyszereket nem bírom a mellékhatások /homályos látás, álkapocs fájdalom/ miatt. Mit...
Vélemény kérése a Protelos...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A tanácsát szeretném kérni a Protelos gyógyszerrel kapcsolatban. 58 éves vagyok. Sajnos nagyon korán, 42 éves koromban...
Csontritkulás Mértéke
Tisztlet Doktornő! 57 éves vagyok. Csontritkulást állapítottak meg dexa vizsgálattal melynek értéke T-SCORE -4, Z-SCORE -2.9 gerincen...
Csontritkulás kezelése
Tisztelt doktor! 30 éves férfi vagyok, pajzsmirigy alulműködés miatt kezelnek már 4 éve. Tavaly kiderült hogy csontritkulásom van, egyik...