• CALCISEDRON-D TRIO

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Korábban már feltettem Önnek egy kérdést/ 01.09/ Csontritkulás eredmény címmel, melyet Ön megválaszolt. A reumatológián a Dexa lelet bemutatása után CALCISEDRON-D TRIO tablettát kaptam, 3 havi adag felírásával. Szeretném megkérdezni, hogy előtte a Tovita csonterősítő tablettát és D vitamint szedhetem, szedhetem-e tovább. Mivel a fájdalmam nem igazán csökkent, ezért a BRUFEN 800 mg retard tablettát is szedtem, így éjjel legalább tudtam egy kicsit aludni. Szedhetem-e a Brufent fájdalom esetén, vagy más fájdalomcsillapítót szedjek? Ezt megelőzően a DAS GESUNDE PLUS Kálcium + D3-vitamin tablettát szedtem. A B komplex tablettát jelenleg is szedem. Másik kérdésem: elég sok rosszat olvastam a Calcisedron D trio tabletta mellék hatásáról, vagy térjek vissza a korábbi kalcium tabletta szedéséhez. Válaszát köszönöm

        Dr. Puskás Réka válasza a csontritkulás gyógyszeres kezelése témában

        Kedves Kérdező! A Calcisedron dobozában Sedron tabletta (alendronát tartalommal), D vitamin és kálcium tabletta van. A csontritkulásra a Sedron megfelelő szer, mellé 1000NE D3 vitamint és kb. 1000mg kálcium pótlást javaslunk. A korábban szedett Tovita D3 és a másik tabletta is tartalmazta a csontrituklás alapkezeléseként alkalmazandó D vitamin és kálcium pótlást. A Sedron mellé bármelyiket szedheti, lényeg a mennyiségen van, amit fentebb leírtam. A mellékhatások a Sedron tablettával kapcsolatosak, de minimálisra csökkenthetők ha PONTOSAN betartja a használatára vonatkozó szabályokat. Nem szükséges visszatérni a másik D vitamin és kálcium alkalmazásához, megfelel a Calcisedron dobozába csomagolt is. De ne szedjen kétféle D vitamin - kálcium pótlást egy időben. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2015. március 28., 05:49; Megválaszolva: 2015. március 30., 20:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        D vitaminnal szedésével kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy mennyi az a napi mennyiség,amit károsodás nélkül szedni lehet. Én évek óta (6-7 éve )D3 vitamint szedek minden nap 1 db-ot. Két éve csináltatott vérlelet szerint a D vitammin...
        Melyik a jobb értékű lelet: totál T-score 0.89, vagy 1.91? Tehát,ha elsőről változott az érték három év múlva másodikra, akkor javult,vagy romlott a csontsűrűségem? Köszönöm

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció