• csont sűrűség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Miért nem írnak fel az orvosok csontritkulásra miacalcic injekciót. Ez talán kevesebb mellékhatásokkal rendelkezik, mint a mai divatos gyógyszer, vagy infúziós szerek bármelyike. Tudom ez régi szer, de tapasztalatból írom, hogy ez is hatásos. Doktornő véleményére kíváncsi lennék. Köszönöm előre is a választ. Tisztelettel: Ilona

        Dr. Puskás Réka válasza a kezelés témában

        Kedves Kérdező! A Miacalcic injekció pár évvel ezelőtt kikerült a csontritkulásra felírható gyógyszerek köréből, mivel nagy betegmintán vizsgálva nem bizonyult a törések megelőzésében és a csontminőség javításában kellően hatásosnak. Ez nem azt jelenti, hogy egyes embereknél nem bír kiváló hatással! Ezen kívül a TB Magyarországon nem támogatja, tehát teljes áron kellene rendelni. Bizonyos betegségek esetén továbbra is rendelhető, egyes terápiás területeken továbbra is nagyon hatékony, jó gyógyszer, ezekben az esetekben természetesen felírják az orvosok. Csontritkulásra nem, a fentiek miatt. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2014. november 09., 14:24; Megválaszolva: 2014. november 12., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: